Kenguru angol nyelvi verseny

2013. február 7-én ismét lehetőség adódott diákjaink számára, hogy felmérjék tudásukat, képességeiket illetve találékonyságukat angol nyelvből a Kenguru angol nyelvi verseny keretén belül. Iskolánk diákjai már több éve részt vesznek az országos szinten megrendezésre kerülő versenyen. Idén összesen 15 tanuló vett részt az ötven perces, angol nyelvű általános műveltségi teszten, akiket Simon Katalin és Elekes Dániel László készített fel a versenyre.

A megmérettetés jelentkezési határideje egyébként január 23. volt, a februári szakasz eredményeit márciusban küldték le az iskolákba. A Kenguru angol verseny nemzetközi szakaszát március végére tervezik, amikor sor kerül majd a díjkiosztóra is. Az első helyezett Európa valamelyik országában táborozhat, a második helyezett Romániában tölthet el egy kellemes kirándulást, a harmadik helyezett pedig a verseny támogatói által összeállított ajándékcsomagban részesül.

A Kenguru nemcsak egyszerűen angol nyelv és irodalom, hanem nagyon sok angol kultúrához kapcsolódó ismeretet igényel. A diákok tapasztalatot nyerhetnek és felmérhetik képességeiket illetve hiányosságaikat.


Részletes eredmények:

V. osztály

Sólyom Anna Borbála 71.25 pont

Sólyom Barbara 70.25 pont

Deák Enikő 70 pont

Keresztes Kriszta 65 pont

VI. osztály

Gál Viola 102.5 pont

Gergely Attila 78.75 pont

Balla Márta Emese 71.75 pont

VII. osztály

Elekes Krisztina 103.25 pont

Deák Gabriella 93.25 pont

Máté Edina 90.25 pont

Komsa Balázs 69.25 pont

Ferenczi Ervin 65 pont

Portik Beatrix Timea 29.75 pont

VIII. osztály

László Izabella 93.75 pont

Egyed Anita 85.5 pont

Gratulálunk a Kenguru verseny minden résztvevőjének és reméljük, jövőben is fontosnak fogják tartani az önfejlesztést angol nyelvből.


(További információk: : http://www.cangurul.ro )

Share

Kiegészítő információk