Hírek

Hírdetés - Titkári állás

ANUNȚ

Școala Gimnazială „Elekes Vencel” Suseni, judeţul Harghita, cu sediul în localitatea Suseni, Str. Școlii nr.8, județul Harghita, organizează concurs pentru ocuparea unei funcţii contractuale de execuţie vacante de secretar școală.

Data concursului:                                        

- proba scrisă – 23 august 2022, ora 9,00;

- proba practică – 24 august 2022, ora 9,00;

- interviu – 25 august 2022, ora 9,00.

Depunerea dosarelor se va efectua până la data de 12.08.2022, ora 13,00, la sediul Școlii Gimnaziale „Elekes Vencel” Suseni

Locul desfăşurării concursului: sediul Școala Gimnazială „Elekes Vencel” Suseni, Str. Școlii nr. 8, judeţul Harghita.

Probele stabilite pentru concurs: proba scrisă, proba practică, interviu.

Funcţia contractuală de execuţie vacantă pentru care se organizează concursul şi condiţiile specifice de participare: funcţia secretar școală la Școala Gimnazială „Elekes Vencel” Suseni , durată nedeterminată, 0,84 normă

Condiţii de participare:

- studii: studii superioare (S);

- vechime: 2 ani vechime în muncă ( nu se solicită vechime în specialitate);

- cunoștințe de operare pe calculator (Word, Excel etc.);

- cunoștințe privind legislația din învățământul preuniversitar;

- cunoștințe privind arhivarea și circuitul documentelor;

- abilități de relaționare-comunicare cu personalul unității.

Bibliografia stabilită şi conţinutul dosarului de concurs se afişează la sediul Școlii Gimnaziale „Elekes Vencel”, Suseni și pe site-ul școlii evencel.ro. Informații suplimentare se pot obţine la telefon numărul de 0266350005 și prin adresa de e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

HÍRDETÉS

A gyergyóújfalvi Elekes Vencel Általános Iskola versenyvizsgát szervez 0,84 normás titkári állás betöltésére.

            A vizsga dátuma:       -írásbeli: 2022. augusztus 23., 9 óra;

                                              - gyakorlati: 2022. augusztus 24., 9 óra;

                                             - interjú: 2022. augusztus 25., 9 óra.

           

A jelentkezési dossziék leadási határideje 2022. augusztus 12., 13,00 óra, a gyergyóújfalvi Elekes Vencel Általános Iskola székhelyén.

           

A verseny helyszíne: az Elekes Vencel Általános Iskola székhelye, Gyergyóújfalu, Iskola utca 8. szám, Hargita megye.

           

Versenypróbák: írásbeli, gyakorlati és interjú.

            A versenyvizsgára meghírdetett állás pontos megnevezése és a versenyvizsgára jelentkezés specifikus feltételei: 0,84 normás, végleges titkári állás, az Elekes Vencel Általános Iskolában.

Részvételi feltételek:

-        tanulmányok: felsőfokú (S) végzettség;

-        régiség: legalább 2 év régiség (nem szakmai régiség);

-        számítógépkezelői ismeretek (Word, Excel stb.);

-        a tanügyre vonatkozó specifikus törvénykezés ismerete és alkalmazása;

-        az iratok rendszerezésében és arhiválásában való készségek;

-        az intézmény személyzetével való kommunikáció-kapcsolattartás készségek.

A versenyvizsgához szükséges könyvészet és a beiratkozáshoz szükséges dosszié tartalma megtalálható az iskola honlapján, az evencel.ro oldalon vagy kifüggesztve az iskolában. Egyéb információkért érdeklődni lehet a 0266.350.005-os telefonszámon vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Share

Megemlékezés

Az Elekes Vencel Általános Iskola munkaközössége
fájó szívvel búcsúzik id. GÁL ENDRE nyugalmazott tanító bácsitól,
aki nemzedékek sorának tanította
meg az írás-olvasás tudományát.
Endre bácsi 1937. október 2-án született a Fehér megyei Torockószentgyörgyön.
Sokoldalú tevékenységet fejtett ki, mint tanító, igazgató és tanár 1955 szeptemberétől 1998 januárjáig, ami után nyugdíjasként még 5 évig oktatott és nevelt a gyergyóújfalvi iskolában.
Akik ismerték és szerették gondoljanak rá kegyelettel.
Emlékét szívünkben megőrizzük.

Az iskola munkaközössége.

Share

Dr. Jakab Antal püspökké szentelésének 50. évfordulója (emléknap)

11 size

Share

Kosárlabda Katorzsa- kupa beszámoló

            A kosárlabda kupa sikeresen lezajlott 2020 december 2-án az Elekes Vencel Általános iskola kinti kosárpályáján. A járványügyi helyzet miatt sajnos csak kevés létszámmal és rendhagyó módon tudtuk megszervezni a versenyt. A rendhagyó mód, nem kosárlabda meccset jelentett, hanem egy olyan játékot, ahol a diákok egy akadálypályát kellett teljesítsenek külön- külön. A járványügyi helyzetnek megfelelően minden diák külön lefertőtlenített labdát kapott, amelyet csak ő használhatott. Az akadálypályát a szervező tanár bemutatta, majd ezután kellett a diákoknak a szabályokat betartva megmérkőzniük a pályával. A verseny sikeresen lezajlott, mindenki tudta teljesíteni az akadálypályát kisebb- nagyobb sikerekkel, a hangulat nagyon jó volt az egész verseny ideje alatt. Levezetés képpen a diákok egymás után büntető dobásokat dobtak. A verseny végén a vétett hibák megbeszélése, a jól végzett gyakorlatok kiértékelése történt és az emléklapok kiosztása.

Share

Nagy Csaba emlékére

Nagy Csaba

Share

Bővebben...

Különös Vencel-nap

Az idén 2020. szeptember 28-án került volna sor a már hagyományossá vált iskolanapra, a Vencel-napra. Vencel napján a diákok és a pedagógusok megemlékeznek iskolánk névadójáról, Elekes Vencelről, utána pedig közös főzéssel, játékokkal ünnepelnek. 

Share

Bővebben...

Hírdetés falicit

anunti23

anunti23

Share

Újabb didaktikai eszközökkel gazdagodott a gyergyóújfalvi Elekes Vencel Általános Iskola

A közelmúltban mindennapi életünkben jelentős változások követeztek be. A járványhelyzet mindannyiunk életét jelentős mértékben befolyásolta, évek óta őrzött hagyományainkon, szokásainkon kénytelenek voltunk változtatni. Ez az egyetlen járható út, melynek segítségével többet tehetünk saját magunk és mások egészségéért.

A járványügyi helyzet az iskolai életben is jelentős változásokat hozott. A gyergyóújfalvi Elekes Vencel Általános Iskola ebben a mindenki számára új és szokatlan helyzetben is megpróbál mindent megtenni diákjaiért, pedagógusaiért. Ebből a meggondolásból az iskola pályázatot nyújtott be a Katorzsa egyesület által a Hargita Megye Tanácsához, az ifjúsági tevékenységeket támogató program keretében kértek anyagi támogatást. Hargita Megye Tanácsa kedvezően bírálta el az egyesület kérését, így az intézmény 1400 ron értékű támogatásban részesült. A támogatás révén sikerült vasalókkal, vasalódeszkákkal, illetve vésőkkel felszerelni az iskola technológia szaktermét. Az eszközök átadására 2020. november 5-én került sor. Őszintén reméljük, hogy ezeket az eszközöket hamarosan kézbe vehetik a gyerekek is.

Ezúton szeretnénk köszönetünket kifejezni Hargita Megye Tanácsának az anyagi támogatásért, amivel nagy mértékben hozzájárulnak a gyergyóújfalvi diákok iskolai életének szebbé tételéhez.

                                                                         Laczkó-Dobos Hajnal, pályázati felelős

Share

Hírdetés

anunti2

hirdetes2

Share

"Így érzem magam otthon a karantén idején" - RAJZKIÁLLÍTÁS

Rajzold le a megváltozott otthoni életedet!
Így érzem magam otthon a karantén (járvány) idején


Kedves résztvevők, köszönjük nektek, hogy érdeklődést mutattatok a pályázat iránt, köszönjük a beszédes és kifejező rajzokat, melyeket beküldtetek. Mivel többségében az előkészítő-IV osztályos gyerek küldtek be rajzot, ezért úgy döntöttünk összesített rangsort készítünk.

Gratulálunk minden pályázónak, hogy nem csak kibírta ezt a nehéz időszakot, de még dolgozott, alkotott, ezáltal fejlődött is.

"Így érzem magam otthon a karantén idején" – RAJZKIÁLLÍTÁS:

https://www.sutori.com/story/rajzold-le-a-megvaltozott-otthoni-eletedet-igy-erzem-magam-otthon-a-karanten--mASVFvvBnxHn15MbYbJYcJBH

Share

Mennyből az angyal karácsonyi szavalóverseny 2020

A sokéves hagyományunkhoz híven ebben a tanévben is megrendezésre került a Mennyből az angyal karácsonyi szavalóverseny a gyergyóújfalvi Elekes Vencel Általános Iskolában. Az eseményre 2020. december 18-án délután 18 órai kezdettel került sor. Ebben az évben a járványhelyzet okozta körülmények miatt a versenyt rendhagyó online formában szerveztük mega a Google meet alkalmazás segítségével.

Az eseményen összesen 38 szavaló mérettette meg magát, akiket három kategóriában díjaztunk. (III-IV. osztály, V-VI. osztály, VII-VIII. osztály) A versenyzők szavalatait egy háromtagú zsűri bírálta el. Az eseményen ugyanakkor meghívottként jelen voltak a résztvevő diákok felkészítő tanárai, illetve az iskolánk néhány diákja, akik zenés, énekes előadásukkal színesebbé, érdekesebbé tették a szavalóversenyt.

A verseny egyes kategóriának nyertesei a versenyt követően értékes könyvjutalomban és oklevélben részesültek.

Share

Documente Evaluare Nationata Clasa VIII - VIII-os országos vizsga dokumentumok

Documente Evaluare Nationata Clasa VIII  - VIII-os országos vizsga dokumentumok

Share

Kiegészítő információk