Hírek

Megemlékezés

Az Elekes Vencel Általános Iskola munkaközössége
fájó szívvel búcsúzik id. GÁL ENDRE nyugalmazott tanító bácsitól,
aki nemzedékek sorának tanította
meg az írás-olvasás tudományát.
Endre bácsi 1937. október 2-án született a Fehér megyei Torockószentgyörgyön.
Sokoldalú tevékenységet fejtett ki, mint tanító, igazgató és tanár 1955 szeptemberétől 1998 januárjáig, ami után nyugdíjasként még 5 évig oktatott és nevelt a gyergyóújfalvi iskolában.
Akik ismerték és szerették gondoljanak rá kegyelettel.
Emlékét szívünkben megőrizzük.

Az iskola munkaközössége.

Share

Dr. Jakab Antal püspökké szentelésének 50. évfordulója (emléknap)

11 size

Share

Nagy Csaba emlékére

Nagy Csaba

Share

Bővebben...

Különös Vencel-nap

Az idén 2020. szeptember 28-án került volna sor a már hagyományossá vált iskolanapra, a Vencel-napra. Vencel napján a diákok és a pedagógusok megemlékeznek iskolánk névadójáról, Elekes Vencelről, utána pedig közös főzéssel, játékokkal ünnepelnek. 

Share

Bővebben...

Hírdetés falicit

anunti23

anunti23

Share

Újabb didaktikai eszközökkel gazdagodott a gyergyóújfalvi Elekes Vencel Általános Iskola

A közelmúltban mindennapi életünkben jelentős változások követeztek be. A járványhelyzet mindannyiunk életét jelentős mértékben befolyásolta, évek óta őrzött hagyományainkon, szokásainkon kénytelenek voltunk változtatni. Ez az egyetlen járható út, melynek segítségével többet tehetünk saját magunk és mások egészségéért.

A járványügyi helyzet az iskolai életben is jelentős változásokat hozott. A gyergyóújfalvi Elekes Vencel Általános Iskola ebben a mindenki számára új és szokatlan helyzetben is megpróbál mindent megtenni diákjaiért, pedagógusaiért. Ebből a meggondolásból az iskola pályázatot nyújtott be a Katorzsa egyesület által a Hargita Megye Tanácsához, az ifjúsági tevékenységeket támogató program keretében kértek anyagi támogatást. Hargita Megye Tanácsa kedvezően bírálta el az egyesület kérését, így az intézmény 1400 ron értékű támogatásban részesült. A támogatás révén sikerült vasalókkal, vasalódeszkákkal, illetve vésőkkel felszerelni az iskola technológia szaktermét. Az eszközök átadására 2020. november 5-én került sor. Őszintén reméljük, hogy ezeket az eszközöket hamarosan kézbe vehetik a gyerekek is.

Ezúton szeretnénk köszönetünket kifejezni Hargita Megye Tanácsának az anyagi támogatásért, amivel nagy mértékben hozzájárulnak a gyergyóújfalvi diákok iskolai életének szebbé tételéhez.

                                                                         Laczkó-Dobos Hajnal, pályázati felelős

Share

Hírdetés

anunti2

hirdetes2

Share

"Így érzem magam otthon a karantén idején" - RAJZKIÁLLÍTÁS

Rajzold le a megváltozott otthoni életedet!
Így érzem magam otthon a karantén (járvány) idején


Kedves résztvevők, köszönjük nektek, hogy érdeklődést mutattatok a pályázat iránt, köszönjük a beszédes és kifejező rajzokat, melyeket beküldtetek. Mivel többségében az előkészítő-IV osztályos gyerek küldtek be rajzot, ezért úgy döntöttünk összesített rangsort készítünk.

Gratulálunk minden pályázónak, hogy nem csak kibírta ezt a nehéz időszakot, de még dolgozott, alkotott, ezáltal fejlődött is.

"Így érzem magam otthon a karantén idején" – RAJZKIÁLLÍTÁS:

https://www.sutori.com/story/rajzold-le-a-megvaltozott-otthoni-eletedet-igy-erzem-magam-otthon-a-karanten--mASVFvvBnxHn15MbYbJYcJBH

Share

Mennyből az angyal karácsonyi szavalóverseny 2020

A sokéves hagyományunkhoz híven ebben a tanévben is megrendezésre került a Mennyből az angyal karácsonyi szavalóverseny a gyergyóújfalvi Elekes Vencel Általános Iskolában. Az eseményre 2020. december 18-án délután 18 órai kezdettel került sor. Ebben az évben a járványhelyzet okozta körülmények miatt a versenyt rendhagyó online formában szerveztük mega a Google meet alkalmazás segítségével.

Az eseményen összesen 38 szavaló mérettette meg magát, akiket három kategóriában díjaztunk. (III-IV. osztály, V-VI. osztály, VII-VIII. osztály) A versenyzők szavalatait egy háromtagú zsűri bírálta el. Az eseményen ugyanakkor meghívottként jelen voltak a résztvevő diákok felkészítő tanárai, illetve az iskolánk néhány diákja, akik zenés, énekes előadásukkal színesebbé, érdekesebbé tették a szavalóversenyt.

A verseny egyes kategóriának nyertesei a versenyt követően értékes könyvjutalomban és oklevélben részesültek.

Share

Documente Evaluare Nationata Clasa VIII - VIII-os országos vizsga dokumentumok

Documente Evaluare Nationata Clasa VIII  - VIII-os országos vizsga dokumentumok

Share

Kosárlabda Katorzsa- kupa beszámoló

            A kosárlabda kupa sikeresen lezajlott 2020 december 2-án az Elekes Vencel Általános iskola kinti kosárpályáján. A járványügyi helyzet miatt sajnos csak kevés létszámmal és rendhagyó módon tudtuk megszervezni a versenyt. A rendhagyó mód, nem kosárlabda meccset jelentett, hanem egy olyan játékot, ahol a diákok egy akadálypályát kellett teljesítsenek külön- külön. A járványügyi helyzetnek megfelelően minden diák külön lefertőtlenített labdát kapott, amelyet csak ő használhatott. Az akadálypályát a szervező tanár bemutatta, majd ezután kellett a diákoknak a szabályokat betartva megmérkőzniük a pályával. A verseny sikeresen lezajlott, mindenki tudta teljesíteni az akadálypályát kisebb- nagyobb sikerekkel, a hangulat nagyon jó volt az egész verseny ideje alatt. Levezetés képpen a diákok egymás után büntető dobásokat dobtak. A verseny végén a vétett hibák megbeszélése, a jól végzett gyakorlatok kiértékelése történt és az emléklapok kiosztása.

Share

Online Logopédiai Program

Logopédus: Oláh Tünde
Iskola: "Elekes Vencel" Általános Iskola
Elérhető:
Minden hétköznap 9-17 óra között : messengeren, email-ben : Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. illetve telefonon : 0754225837

Share

Kiegészítő információk