Hírek

Farsang 2019

Farsangi meghivo 2019

Share

Mennyből az angyal karácsonyi gálaműsor és szavalóverseny 2018

48379352 304409583535259 8300632557083426816 n

Share

„SzékelyKapuk–ZöldKapuk” – a tekerőpatakiak is versenyben

A tekerőpataki Tarisznyás Márton Általános Iskola tanulói és tanárai is beneveztek a hódmezővásárhelyi székhelyű Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány SzékelyKapuk–ZöldKapuk elnevezésű, idén tízéves jubileumát ünneplő nemzetközi versenyprogramjára. A Kárpát-medence egész területére kiterjedő vetélkedő, mely értékteremtő iskolai közösségek tanulmányi tevékenységéhez is kiválóan illeszkedik, jó alkalmat teremt a diákoknak a közösségi cselekvés lehetőségeinek felfedezésére, az életük fontos kihívásaira való felkészülésre, mindamellett, hogy a játékban való részvétel örömöt jelent a csapatoknak. 

Share

Bővebben...

A nagyoknál Újfalu ,a kicsiknél Remete csapata nyerte a selejtező tornát

A Gyergyói medence iskolás csapatai selejtező tornájának az idén is az Elekes Vencel Általános Iskola adott otthont,közösen szervezve a nemrég alakult sportegyesülettel. Minden év májusában megszervezik már hagyományos gyermek és ifjúsági focikupát Csíkszentdomokoson, melyet előző években a legendás Aranycsapat utolsó tagja, néhaiBuzánszky Jenő vezetett. Az ő tiszteletére a sporteseményt Buzánszky Jenő Erdélyi Focikupának nevezték el.

kep buzanszky

 

A győztes csapatokat a Gyermekmentő Szolgálat minden évben vendégül látja a Budapest Főváros Önkormányzatával közösen szervezett budapesti Városligeti Gyermeknapon. A tornának célja labdarúgás népszerűsítése Székelyföldön, tehetségkutatás és tehetséggondozás valamint a gyerekek sportolási igényét hívatott kielégíteni. A bajnokság két korcsoportban zajlik, a kicsi csapatokban 4-5 osztályos játékosok, a nagyoknál pedig a 6-8 osztályos játékosok léphetnek pályára. A csíkszentdomokosi torna első helyezettei részt vehetnek a Budapesten zajló Gyermeknapi Focikupán. A Gyergyói medence iskolás csapatai selejtező tornájának az idén is az Elekes Vencel Általános Iskola adott otthont,közösen szervezve a nemrég alakult sportegyesülettel.

A tornán összesen hat csapat vett részt két korosztályban.Körmérkőzések után kialakult a végeredmény amely alapján Gyergyószéket A IV-V.korosztályban Gyergyóremete csapata,VI-VIII. korosztályban, pedig a házigazda Gyergyóújfalu csapata képviseli döntő tornán,ahol Erdély legjobb csapataival mérhetik össze tudásukat.A résztvevő csapatok diszoklevelet,kupát valamint a legjobbak érmeket vihettek haza.A rendezvény főtámogatója Communitas Alapítvány volt, valamint tamogató az Elekes Vencel Általános Iskola Sportegyesülete.Ezuttal szeretnénk megköszönni a támogatást!!!

Share

Önzetlennek lenni…

Az Elekes Vencel Általános iskola központi V-VIII osztályos tanulói idén is részt vesznek az ún. SNAC (Strategia Națională de Acțiune Comunitară) elnevezésű akcióban, melynek célja az önkénteskedés, az önzetlen segítség.

46523944 200886037456168 8958369110127804416 n

Share

Bővebben...

Szelektív hulladékgyűjtés

szelektivszemet

Share

Süssünk, főzzünk valamit…

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is számos didaktikai eszközzel bővült a gyergyóújfalvi Elekes Vencel Általános Iskola. A Katorzsa Egyesület sikeres pályázatának köszönhetően, iskolánk konyhai felszereléseket kapott, amelyeket diákjaink már ki is próbáltak.

Share

Bővebben...

Megemlékezés

Az Elekes Vencel Általános Iskola munkaközössége
fájó szívvel búcsúzik MÁTÉ ILONA tanító nénitől,
aki nemzedékek sorának tanította
meg az írás-olvasás tudományát.
Ilonka néni 1937. május 5-én született az udvarhelyszéki Csehétfalván.
34 éven keresztül oktatta a gyergyóújfalvi gyerekeket.
Sokoldalú tevékenységet fejtett ki, nemcsak a pedagógiai munkáját végezte
lelkiismeretesen, hanem népitáncot, színdarabot tanított a
gyerekek és felnőttek körében.
Akik ismerték és szerették gondoljanak rá kegyelettel.
Emlékét szívünkben megőrizzük.

Az iskola munkaközössége.

Share

Évnyitó 2018. szeptember 10.

evnyito 2018

Share

Csillagszerző matematikaverseny

2018.március 2-án szervezték meg Lövétén a Csillagszerző matematikaverseny megyei döntőjét. A döntőt megelőzően, a verseny első négy fordulója otthoni, önálló feladatmegoldásokon alapult. Korosztályonként a 65 feletti pontszámot elért diákok mehettek a megyei fordulóra.

Share

Bővebben...

Beiratkozás az óvodai- és napközis csoportokba

Kedves Szülők! 

2018. május 22-től naponta 8 és 14 óra között zajlik a beiratkozás az óvodai- és napközis csoportokba.

Szükséges iratok:

- a gyerek születési bizonyítványa

- a szülők személyi igazolványa

 

Igazgatóság

 

Share

Iratkozás az előkészítő osztályokba

Az ’’Elekes Vencel’’ Általános Iskola a 2018-2019-es tanévben a következő hagyományos előkészítő osztályokat indítja:
Központi iskola 1 osztály 24 tanuló- tanítónő : Csata Jolán
Gyergyótekerőpatak 1 osztály 14 tanuló- tanítónő : Szabó Tünde
Gyergyókilyénfalva 0,5 osztály 8 tanuló- tanítónő : Barabás Adél
Marosfalva 0,5 osztály 10 tanuló- tanítónő : Borka Enikő

Share

Bővebben...

Kiegészítő információk