Hírek

Hírdetés

anunti2

hirdetes2

Share

Mennyből az angyal karácsonyi szavalóverseny 2020

A sokéves hagyományunkhoz híven ebben a tanévben is megrendezésre került a Mennyből az angyal karácsonyi szavalóverseny a gyergyóújfalvi Elekes Vencel Általános Iskolában. Az eseményre 2020. december 18-án délután 18 órai kezdettel került sor. Ebben az évben a járványhelyzet okozta körülmények miatt a versenyt rendhagyó online formában szerveztük mega a Google meet alkalmazás segítségével.

Az eseményen összesen 38 szavaló mérettette meg magát, akiket három kategóriában díjaztunk. (III-IV. osztály, V-VI. osztály, VII-VIII. osztály) A versenyzők szavalatait egy háromtagú zsűri bírálta el. Az eseményen ugyanakkor meghívottként jelen voltak a résztvevő diákok felkészítő tanárai, illetve az iskolánk néhány diákja, akik zenés, énekes előadásukkal színesebbé, érdekesebbé tették a szavalóversenyt.

A verseny egyes kategóriának nyertesei a versenyt követően értékes könyvjutalomban és oklevélben részesültek.

Share

Kosárlabda Katorzsa- kupa beszámoló

            A kosárlabda kupa sikeresen lezajlott 2020 december 2-án az Elekes Vencel Általános iskola kinti kosárpályáján. A járványügyi helyzet miatt sajnos csak kevés létszámmal és rendhagyó módon tudtuk megszervezni a versenyt. A rendhagyó mód, nem kosárlabda meccset jelentett, hanem egy olyan játékot, ahol a diákok egy akadálypályát kellett teljesítsenek külön- külön. A járványügyi helyzetnek megfelelően minden diák külön lefertőtlenített labdát kapott, amelyet csak ő használhatott. Az akadálypályát a szervező tanár bemutatta, majd ezután kellett a diákoknak a szabályokat betartva megmérkőzniük a pályával. A verseny sikeresen lezajlott, mindenki tudta teljesíteni az akadálypályát kisebb- nagyobb sikerekkel, a hangulat nagyon jó volt az egész verseny ideje alatt. Levezetés képpen a diákok egymás után büntető dobásokat dobtak. A verseny végén a vétett hibák megbeszélése, a jól végzett gyakorlatok kiértékelése történt és az emléklapok kiosztása.

Share

Online Logopédiai Program

Logopédus: Oláh Tünde
Iskola: "Elekes Vencel" Általános Iskola
Elérhető:
Minden hétköznap 9-17 óra között : messengeren, email-ben : Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. illetve telefonon : 0754225837

Share

Különös Vencel-nap

Az idén 2020. szeptember 28-án került volna sor a már hagyományossá vált iskolanapra, a Vencel-napra. Vencel napján a diákok és a pedagógusok megemlékeznek iskolánk névadójáról, Elekes Vencelről, utána pedig közös főzéssel, játékokkal ünnepelnek. 

Share

Bővebben...

SzékelyKapuk-ZöldKapuk Közép-Európai Ökocivilizációs játék

… Utolsó kiállítási helyszínén még két napig látható az iskolánk gyergyótekerőpataki Tarisznyás Márton alegységének kiválasztott diákcsoportja által megalkotott környezetvédelmi témájú festett plakátkiállítása.

88301425 152752825791437 7127766865031462912 n

Share

Bővebben...

Újabb didaktikai eszközökkel gazdagodott a gyergyóújfalvi Elekes Vencel Általános Iskola

A közelmúltban mindennapi életünkben jelentős változások követeztek be. A járványhelyzet mindannyiunk életét jelentős mértékben befolyásolta, évek óta őrzött hagyományainkon, szokásainkon kénytelenek voltunk változtatni. Ez az egyetlen járható út, melynek segítségével többet tehetünk saját magunk és mások egészségéért.

A járványügyi helyzet az iskolai életben is jelentős változásokat hozott. A gyergyóújfalvi Elekes Vencel Általános Iskola ebben a mindenki számára új és szokatlan helyzetben is megpróbál mindent megtenni diákjaiért, pedagógusaiért. Ebből a meggondolásból az iskola pályázatot nyújtott be a Katorzsa egyesület által a Hargita Megye Tanácsához, az ifjúsági tevékenységeket támogató program keretében kértek anyagi támogatást. Hargita Megye Tanácsa kedvezően bírálta el az egyesület kérését, így az intézmény 1400 ron értékű támogatásban részesült. A támogatás révén sikerült vasalókkal, vasalódeszkákkal, illetve vésőkkel felszerelni az iskola technológia szaktermét. Az eszközök átadására 2020. november 5-én került sor. Őszintén reméljük, hogy ezeket az eszközöket hamarosan kézbe vehetik a gyerekek is.

Ezúton szeretnénk köszönetünket kifejezni Hargita Megye Tanácsának az anyagi támogatásért, amivel nagy mértékben hozzájárulnak a gyergyóújfalvi diákok iskolai életének szebbé tételéhez.

                                                                         Laczkó-Dobos Hajnal, pályázati felelős

Share

Meghívó

plakat

Share

"Így érzem magam otthon a karantén idején" - RAJZKIÁLLÍTÁS

Rajzold le a megváltozott otthoni életedet!
Így érzem magam otthon a karantén (járvány) idején


Kedves résztvevők, köszönjük nektek, hogy érdeklődést mutattatok a pályázat iránt, köszönjük a beszédes és kifejező rajzokat, melyeket beküldtetek. Mivel többségében az előkészítő-IV osztályos gyerek küldtek be rajzot, ezért úgy döntöttünk összesített rangsort készítünk.

Gratulálunk minden pályázónak, hogy nem csak kibírta ezt a nehéz időszakot, de még dolgozott, alkotott, ezáltal fejlődött is.

"Így érzem magam otthon a karantén idején" – RAJZKIÁLLÍTÁS:

https://www.sutori.com/story/rajzold-le-a-megvaltozott-otthoni-eletedet-igy-erzem-magam-otthon-a-karanten--mASVFvvBnxHn15MbYbJYcJBH

Share

Mennyből az angyal karácsonyi szavalóverseny

Bemutató1

Share

Documente Evaluare Nationata Clasa VIII - VIII-os országos vizsga dokumentumok

Documente Evaluare Nationata Clasa VIII  - VIII-os országos vizsga dokumentumok

Share

Vencis Gólyabál 2019

meghivo

Share

Kiegészítő információk