Vadászat gyermekszemmel

          A II. Székelyföldi Vadásznapok szervezői rajzpályázatot hirdettek meg: Vadállatok és vadászat címmel elemi- és általános iskolás gyerekek számára. A pályázatra olyan munkákat vártak, melyből kitűnik, hogy a gyerekek szeretik a vadállatokat, hogyan képzelnek el egy vadászatot, hogyan gondoskodnak a vadászok a vadállatokról.

       

      Sikeres volt a hirdetés, 350 érdeklődő küldte be a rajzát.

          A gyergyóújfalvi kisiskolások is nagy lelkesedéssel készítették a munkákat. Az igyekezetüknek meg is volt az eredménye, mivel 2 díjat hoztak el (I-IV. osztályos kategória): I.díjat  Bálint Boglárka  III. osztályos tanuló és a III.díjat  Simon Tamás szintén III. osztályos tanuló.

        Minden beküldött munkát értékesnek, egyedinek találtak, ezért alkotóik emléklapban részesültek. A II. osztályból: Deák Zsolt, Páll Nikoletta, Solyom Alfonz, Oláh Henrietta, Csibi Bernadett, Fejér Andrea. A III. osztályból: Balla Bernadett, Bányász Barna, Ferencz Norbert, Ferenczi Zselyke, Gergely Barbara, Gergely István, Kolozsi Gergő, Koós Gerő, Lázár Menyhért, Mihálydeák Attila, Oláh Andreea-Denisa, Páll Henrietta, Szász Márton, Szőcs Izabella, Hângan Clementina, Sólyom András.

          A rajzokat a gyergyószárhegyi Lázár-kastályban lehetett megtekinteni október 26-tól november 17-ig.

      Köszönjük a gyerekeknek az aktív részvételt, a pályázat szervezőinek a lehetőséget, hogy a gyergyóújfalvi tanulók is bekapcsolódhattak ebbe az eseménybe.  

 

                                                                                 Irányító tanítónők

        

 

Share

Kiegészítő információk