Mozaik Tanulmányi Verseny

A Mozaik Kiadó országos szintű tanulmányi versenyt hirdet az általános iskolások részére. A verseny célja a tehetséggondozás, a diákok érdeklődésének felkeltése, illetve lehetőség biztosítása a kompetencia alapú tudás megszerzésére.

Ezért a kérdéssorok egy-egy adott témakört új megközelítésben dolgoznak fel. A feladatok nehézsége az átlagos és a jó képességű diákokhoz igazodó. A feladatsort a diákok otthon oldhatják meg, és a megoldáshoz bármilyen segítséget igénybe vehetnek.

 

A verseny során az általános iskolások 5+1 forduló tesztsorát oldják meg, a feladatsorok 6 vagy 12 kérdésből állnak. A kérdéseknél négy lehetséges válaszból kell bejelölni az egy helyes megoldást. Minden helyes megoldás 1 pontot ér. A megoldások értékelése fordulónként történik. A helyes megoldásokat minden forduló után közöljük a szükséges magyarázatokkal együtt.
Minden tanuló minden fordulóban lehetőséget kap arra, hogy az interneten keresztül plusz, azaz bónusz feladatsorokat tölthessen ki ingyenesen.

A verseny zárásaként minden tantárgy minden évfolyamából a legjobb helyezést elérő diákokat országos döntőre hívjuk Szegeden, április végén.

Nevezési díj: 1500 Ft/fő/tantárgy/év.A versenyre nevezni a pedagógusokon keresztül lehet, de szülői beleegyezéssel egyéni nevezésre is van lehetőség.

Nevezési határidő: 2012. szeptember 23. A honlapon keresztül november 30-ig lehet nevezni!

A nevezést követően az 1. forduló feladatsorai 2012. október 15-től, a
2. forduló feladatsorai 2012. november 19-től oldhatók meg itt a honlapunkon az azonosítókkal való bejelentkezés után.

A Mozaik Tanulmányi Versenyt a http://www.mozaik.info.hu/verseny/ oldalon érheti el vagy Szőcs Hajnalka tanárnőnél Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. 
Sok sikert és eredményes versenyzést kívánunk a diákoknak!

Share

Kiegészítő információk