Gyergyóújfalvi diákok a Bolyai csapatverseny megyei díjazásán

"Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben." (Bolyai János)

Október 12-én pénteken, délután rendezték meg a Bolyai matematika csapatversenyt Gyergyóalfaluban. A 2012-2013-as tanévben a versenyt az egész Magyarország, valamint Kovászna és Hargita megye területén hirdették meg, 3-8 osztályos tanulók évfolyamonkénti 4 fős csapatainak.

A verseny célja, hogy fejlessze a problémák együttes megoldásának készségét a diákokban. „Lehetőséget szeretnénk teremteni arra, hogy átéljék az együttgondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett készségeiket közvetlenül is bemutathassák diáktársaik előtt, eközben pedig összemérhessék tudásukat” – olvasható a verseny idei kiírásán.

Iskolánkat 19 csapattal 74 tanuló képviselte. A csapatoknak egy óra állt rendelkezésükre, hogy 14 feladatot megoldjanak, melyből 13 feleletválasztós volt, több jó lehetőséggel, az utolsó feladat pedig részletes kidolgozást igényelt.

A győzteseket a csíkszeredai Segítő Mária Gimnázium dísztermében hétfőn október 22-én délután megtartott díjátadó ünnepségen hirdették ki. Az első hat csapat kiléte a különböző évfolyamokról már ismert volt, a sorrendet azonban csak ekkor tudták meg.

Az ötödikesek csapata (Elekes-Köllő Hunor, Nagy Balázs, Bajkó Mónika, Molnár Izabella), akiket Elekes-Köllő Tibor készített fel, a megyei 5 és gyergyókörzeti 1 helyen végeztek. A díjátadó ünnepségen oklevélben és ajándékban részesültek.

bolyai2012 midi

A harmadik osztályosok, akiket Bálint Melinda-Andrea készített fel (Gergely Barbara, Szőcs Izabella, Balla Bernadett, Hîngan Clementina), a megyei 7 és gyergyókörzeti 1 helyen végeztek. A versenyzőknek és felkészítőiknek ezúton is gratulálunk.

Iskolánk többi csapata is tisztességgel helytállt. A részletes eredmények az iskola honlapján megtekinthetők.

Minden versenyzőnek gratulálunk és további szép sikereket kívánunk!

A versenyen és a díjazáson készült képek megtekinthetőek itt!

Share

Kiegészítő információk