Iskolanap az Elekes Vencel Általános Iskolában

             Mint minden évben, az idén is megrendezésre került az Elekes Vencel Általános Iskolában már hagyományossá vált Iskolanap. A rendezvény keretén belül iskolánk névadójára, Elekes Vencelre emlékezünk. Az időjárási viszontagságok miatt azonban a névnapi rendezvény egy héttel tolódott, október 5-re.

            Az Iskolanap eseményekben gazdag volt, és változatos programokat kínált az iskola tanulóinak és tanárainak egyaránt. A tanulók számára lehetőség nyílt arra, hogy megmutassák főző tehetségüket, bizonyítsák kreativitásukat és ügyességüket a sportok terén.

            A programok reggel 8 órától kezdődtek a főzésre való előkészületekkel. Az iskola tanulói koronként más-más ételeket készítettek. A menüsort már egy héttel a főzés előtt megtervezték az osztályfőnökök, tanítók segítségével. A főzés élvezetes volt mint a tanárok, mint a tanulók számára, hiszen nagyon sok ízletes, jól sikerült fogást kóstolhattak meg. A krumpli bizonyult a legkedveltebb fogásnak, amelyet számos formában készítettek el a gyerekek: krumpli saláta, rakott krumpli, rántott krumpli kolbásszal, szalmakrumpli virslivel. A krumpli mellett a terítéken még helyett kapott a spagetti, a palacsinta, a puding is.

De nem csak a főzésben jeleskedtek a diákok, hanem a különböző sporttal kapcsolatos programokban is. Megmutathatták erejüket a kötélhúzásban, ügyességüket a kosárra dobásban, bicikli lassúsági versenyben és a dekázásban. A versenyek győztesei nem maradtak jutalom nélkül, ugyanis az első három helyezett oklevélben és dicséretben részesült. A versenyek párhuzamosan zajlottak, így például a sportversenyek mellett zöldségszobrászat verseny, rajz-, ének- és fodrász verseny is folyt.

Az Iskolanap mint a tanárok, mint a diákok számára kellemesen zárult. Sok maradandó élménnyel gazdagodtunk, amelyeknek az emlékét számos fénykép őrzi. Ezek megtekinthetőek az Elekes Vencel Általános Iskola honlapján (www.evencel.ro) és a Facebook oldalán.

 

Share

Kiegészítő információk