Érik a szőlő, hajlik a vessző

 Csoportunkban eddig is nagy hangsúlyt fektettünk a cselekvéses tanulásra. Ennek hatékonyságát fokozza a projekt módszerrel történő oktatás, amely lehetőséget ad a téma minél szélesebb körű feldolgozására.

   Október harmadik hetében csoportunkban ''Érik a szőlő'' címen projektoktatással zajlott a tanítás, melynek produktumaként megtartottuk a kicsik ''szüreti bálját''.

Mindezt azért tettük, hogy a gyerekeknek ne csak elméleti ismereteik legyenek a néphagyományok ápolásáról, hanem megtapasztalva, tartós tudás birtokába jussanak.Tehát fő célunk a szüreti bál hangulatának megélése volt.

   Péntek reggel székelyruhába öltözött gyerekek érkeztek az óvodába, a közös kép elkészítése, valamint a csoport alkalomhoz illő feldíszítése után szekérre ülve és énekelve jártuk végig a falu egy részét, így hívtuk meg a kedves szülőket a délutáni bálra. Mindenhol kedvesen és bőkezüen fogadtak, ezt mi vidám énekkel és tánccal viszonoztunk.

  Visszaérkezve a csoportba  bemutattunk egy rövid műsort, amely a tanult versekből és énekekből lett összeállítva, mindezt a csősztánc tette még tartalmasabbá.

  Reméljük mindenki jól érezte magát és még sok ehhez hasonló  ''produktumot'' mutathatunk be!

Share

Kiegészítő információk