Termésnap a gyergyótekerőpataki iskolában

A tekerőpataki iskola tanárai és diákjai immáron 8. alkalommal szervezték meg az iskola hálaadó ünnepségét, a Termésnapot, amelynek keretében hálát adtak a jó Istennek a termésekért, a földi javakért.
Az október 2.-án megrendezett ünnepet nagy készülődés előzte meg, ugyanis a tanulók napokon keresztül szorgalmasan készítgették az ötletesebbnél-ötletesebb termésbábukat, és próbálták a ceppelt, hogy eltáncolása által még felemelőbbé tegyék az ünnepet.

Erre az ünnepre meghívták a gyergyóújfalvi iskola V. A. és VII. osztályos tanulóit, hogy jobban megismerhessék egymást és az iskolát, valamint az iskola pedagógusait is.
A rendezvény a termésbábuk kiállításával vette kezdetét, majd a termények megáldása következett, amelyet Antal József plébános úr celebrált. Az áldás után a tanulók eljárták a ceppelt, amelyet Kolumbán Csilla tanárnő tanított be. Az ünnepség következő mozzanatát a VI. és VII. osztályos tanulók által ültetett és gondozott termények bemutatása képezte, amelyet a közösen elfogyasztott ebéd követett.

TERMÉSNAP15

Share

Kiegészítő információk