MÓRICZ ZSIGMOND- MŰVEK FELOLVASÁSA

A tekerőpataki Tarisznyás Márton Általános Iskola tanulói teljes létszámmal bekapcsolódtak a Móricz Zsigmond Felolvasómaraton-ba. A közös olvasás örömét éltük át 2014. február 18-án, amikor a 135 évvel ezelőtt született Móricz Zsigmond műveiből kaptunk egy kis ízelítőt.

moricz 1


Délelőtt a tanítónők valamint a magyartanár, Málnási Levente irányításával olvastak Móricz-meséket, verseket, elbeszéléseket. 13 órai kezdettel rendhagyó irodalomóra keretében a teljes diáksereg és az oktatók jelenlétében az iskola vendége, Balog László, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kari Egyetemi Könyvtár igazgatója olvasott fel két Móricz-elbeszélést, majd a magyartanár folytatta az ünnepi felolvasást. Bemutatásra kerültek A nagyidai kapukulcs, A cigány malaca és a Fillentő című elbeszélések. Ragyogó élmény volt, páratlanul jó hangulat uralta a tornateremben összesereglett iskolai közösséget. Az ízes magyar nyelven megírt történetek magával ragadták a hallgatóságot.
A Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara Könyvtárának támogatásával az iskola könyvadományban részesült. Ezúton is köszönjük szépen a csodás élményt és az értékes ajándékot. Mindez bizonyára segítségünkre lesz napjainkban, az egyre lanyhuló olvasási kedv újraélesztéséért vívott küzdelmünkben.


Fodor Annamária, Málnási Levente

Share

Kiegészítő információk