Iskolai sporthírek

Körzeti minifoci bajnokság I-IV osztály

A kicsik is remekeltek a körzeti bajnokságon tehát van és lesz utánpótlás ezúttal Alfalu legjobbjaival mérkőztek meg semleges pályán pontosabban Csomafalván, itt a cél mindenképpen a továbbjutás volt a körzeti selejtező tornára és sikerült is a célt elérni. Eredmény: Újfalu-Alfalu 1-0

Korzeti bajnoksag minifoci I-IV

A következő tornára Gyergyószentmiklóson került sor, itt már csak városi iskolák voltak az ellenfelek, Balánbánya és Gyergyószentmiklós legjobbjai, a falusi iskolát egyedül az újfalvi-tekerői kis focisok képviselték. Itt a fejlődés, tapasztalatszerzés volt a cél, ettől az évtől együtt kell versenyezzenek a városi és falusi iskolák az úgynevezett iskolás sportolimpiászokon,ami elég hátrányosan érinti a vidéki iskolákat. A papírforma igazolódott Bálánbánya nyerte a tornát második Gyergyószentmiklós, a harmadik Újfalu-Tekerő.

SÚGÓ –KUPA TEKERŐPATAK

Az idén is sor került, már hagyományos SÚGÓ – KUPA minifoci bajnokságra az V-VIII osztályosok számára .A tornán meghívásos alapon jelen volt a remetei Fráter György, a gyergyószentmiklósi Vaskertes, az újfalvi Elekes Vencel Ált.Isk, valamint a házigazda Tarisznyás Márton Ált. Isk., legjobb focistái. A körmérkőzések után négycsapatos torna végeredménye:1.Gyergyó, 2.Remete, 3.Újfalu, 4. Tekerő. A következő bajnokság Újfaluban lesz május 16-án, szintén hagyományos Katorzsa-kupa.

sugo kupa 1

 

Tavasz-kupa kispályás labdarúgó bajnokság

Az iskola labdarúgó csapata 2014. március 22-én Szárhegyen tavaszi minifoci bajnokságon vett részt, amelynek a helyi sportcsarnok adott otthont. Külön csapattal indult az 5-6 osztály(közös csapat a tekerőiekkel) és a 7-8 osztály ahol tisztességesen helyt álltak.
Eredmények V-VI:
Alfalu-Újafalu 3-1
Ditró-Szárhegy 1-6
Kisdöntő a harmadik helyért: Ditró-Újfalu 3-4
Végeredmény:
1 Alfalu,
2 Szárhegy
3.Újfalu
4.Ditró
Eredmények VII-VIII:
Ditró-Újfalu 0-1
Szárhegy-Gyergyó 8-0
A döntőbe:
Újfalu-Szárhegy 1-5
Végeredmény:
1. Szárhegy
2 Újfalu
3. Ditró
4. Gyergyó

szarhegy

 

Havas hírek

Ne csak fociról szoljón az sporthírek...Ferenczi Apor az Elekes Vencel Ált.Isk. VI.A osztályos tanulója kitünő eredményt ért a magyar alpesi sí országos bajnokságban. Egyéniben bronzérmet szerzett az U14-es korosztályban, valamint a csapatban aranyérmet, mindez óriás-műlesíklás szakágban. Sok sikert továbbra is. Szintén említésre méltó hogy, a tekerői iskolások a sífutásban remekelnek a román országos bajnokságban, az eredményekre később visszatérünk akárcsak az újfalvi jégkorongozókéra.

havas hirek 1

havas hirek 2

Share

Kiegészítő információk