Csillagszerző matematikaverseny

2018.március 2-án szervezték meg Lövétén a Csillagszerző matematikaverseny megyei döntőjét. A döntőt megelőzően, a verseny első négy fordulója otthoni, önálló feladatmegoldásokon alapult. Korosztályonként a 65 feletti pontszámot elért diákok mehettek a megyei fordulóra.

 

Az Elekes Vencel Általános Iskolából összesen 14 diák jutott tovább. Az elért pontszámok megtekinthetőek itt

A megyei szakaszon összesen 41 gyermek mérte össze tudását. Gyergyó körzetében a következő tanulók értek el eredményeket: Nagy Elemér V. osztályos tanuló III. helyezést ért el (Gyergyóújfalu), felkészítő tanár: Simó Zsuzsánna. Bartalis Emília VII. osztályos tanuló I. helyezést ért el (Gyergyótekerőpatak), felkészítő tanár: Laczkó Beáta, Koós Kincső VII. osztályos tanuló II. helyezést ért el (Gyergyótekerőpatak), felkészítő tanár: Laczkó Beáta, Szőcs Izabella VIII. osztályos tanuló II helyezést ért el (Gyergyóújfalu), felkészítő tanár: Elekes-Köllő Tibor, Elekes-Köllő Jenő VIII. osztályos tanuló III helyezést ért el (Gyergyóújfalu), felkészítő tanár: Elekes-Köllő Tibor. Az eredmények megtalálhatóak ittAz országos szakaszra tovább jutott: Bartalis Emília, Koós Kincső és Elekes-Köllő Jenő.

A Csillagszerző matematikaverseny célkitűzései között a tehetségek gondozása valamint a folyamatos erőkifejtést igénylő önálló munkára és igényes gondolkodásra való ösztönzés áll. Gratulálunk a résztvevőknek és a továbbjutóknak. További jó munkát és kitartást!

 

Laczkó Beáta

tanárnő

Share

Kiegészítő információk