Kiss Erzébet ( Zsóka ) óvónéni emlékére

Gyászol az Elekes Vencel Általános Iskola munkaközössége. Volt kolléganőnket, Kiss Erzsébet nyugalmazott óvónőt gyászoljuk, akit a kegyetlen halál 77 évesen ragadott el tőlünk.

            Bánat borítja el szívünket, ha arra gondolunk, hogy elment közülünk az a csupa szív ember, aki 1953-ban kezdte pályáját tanítóként, és 1958-tól Gyergyóújfaluban 1990-ig, nyugdíjba vonulásáig oktatta a gyerekeket előbb helyettes tanárként majd óvónőként.

34 éves pályafutása alatt sok száz gyereket tanított emberségre, indított el az élet rögös útján, készített fel a későbbi feladatokra. Amellett, hogy iskolai feladatait példamutatóan végezte, kivette részét az iskola és a község kulturális életéből is. Csodálatos hangja számtalanszor felcsendült a kultúrotthonban, iskolai dalcsoportja és a menyecskék dalcsoportja híres volt a falu és a megye határain kívül is. Ezek a csoportok számos tartományi és megyei díjjal büszkélkedhettek és jutalmazták odaadó munkáját és tehetségét.

            Egy önfeláldozó nemes ember, igazi anya, feleség, nagymama, tanító és óvónő ment el közülünk. Távozása fájó űrt hagy szívünkben, de tudjuk, hogy emléke mindig élni fog azoknak a szívében, akik munkás, küzdelmes élete során kapcsolatban álltak vele, ismerték kedves, megnyerő lényét, igazi emberségét.

            Drága kolleganőnk Zsóka, nyugodjál csendesen!

 

                         „Minden sírhantra én hajoltam,

                          minden bölcsőnél ottan álltam,

                          minden porontyot én dajkáltam,

                          én tanítottam, én neveltem,

                          minden kunyhóban én teleltem.”

                                                                 ( Dsida Jenő)

 

 

                                              Az „Elekes Vencel” Általános Iskola munkaközössége

 

Share

Kiegészítő információk