ÉVVÉGI MŰSOR TEKERŐPATAKON

A vakációs hangulat velejárója az évvégi szereplés, amikor a gyermekek bemutatják kis műsorukat a szülők és a pedagógusok örömre. Íme a műsorszámok az előadásuk sorrendjében.
Az előkészítő osztály jelenetével nyitottuk meg műsorunkat. Címe: Kata és a hét törpe.

A II. és IV. osztályos tanulók zenés talajtornája következett. Az I. osztályos tanulók bemutatták a Hamupipőke című mesejelenetet. György Eszter, VI. osztályos tanuló tekerőpataki gyűjtésű népdalokat énekelt. A II. osztályos tanulók Népi gyermekjátékokat mutattak be. A furulyások dalai következtek. A III. osztályos tanulók következtek, akik bemutatták a Pletykás asszonyok című jelenetet. Az V-VIII osztályos tanulók gyergyói gyűjtésű népdalokat adtak elő. A IV. osztályos tanulók következtek, akik a Búcsú a IV. osztálytól című verses-zenés összeállítást mutatták be. Felcsíki tánc következett. Iskolánk kórusa egyházi és világi dalokat énekelt. Az I-IV osztályos tanulók moldvai táncokat adtak elő. Somogyi karikázós és ugrós következett az V-VIII osztályos tanulók előadásában.
Záró műsorszámunk a 2012 novemberében alakult zenekar, mely a Harsona fúvószenekar utánpótlásaként állt össze. Vezényelt Mayer Róbert, aki 2013 őszétől oktatja a gyerekeket.
A jelenetek sikeréért a tekerőpataki tanítónőket említjük meg, továbbá a talajtorna betanítása Ilyés István tanár úr munkája, az énekeket, furulyaszámokat Kolumbán Csilla tanárnő tanította be, valamint a táncokat Portik Izolda-Magdolna munkáját dícséri.

 

Share

Kiegészítő információk