Blockflötések találkozója Gyergyóremetén

"Csak boldog gyermekből lehet boldog felnőtt, s csak ezekből lehet boldog ország"
( Kodály Zoltán Intelme)
Gyergyóremetén 2014 január 22-én a Magyar Kultúra Napján délután 2 órától tartották meg Trucza Árpád zenetanár vezetésével a Blockflöte Találkozót. A tekerőpataki Tarisznyás Márton Általános Iskola furulyás csapata is hivatalos volt, részt is vett Kolumbán Csilla tanárnő vezetésével.


A zenetanár két közös számot jelölt meg, amit mindenkinek kellett tudni, és azonkívül minden csapat készült különböző számokkal. A találkozót megnyitotta Papp Mihály igazgató úr , majd ismertette a zenetanár a fellépés sorrendjét. Jól érezték magukat a gyermekek, ismerkedtek más csapatokkal, viccelődtek egymással. 
Úgy gondoljuk iskolánk eleget tett a Magyar Kultúra Napjának  megünnepléséért. Délelőtt irodalmi verses, dalos, táncos műsort szerveztünk, míg délután blockflötések találkozóján vett részt.

remeten 1


Mádl Ferenc akadémikus gondolatait mi is valljuk: "Vannak értékek, amelyek az ember életét és jellemét meghatározzák. Az élet minőségét, mindazt ami jó és rossz, ami szép és rút, belül hordozza magában az ember, és így tekintheti a saját életét mind anyagi, mind lelki, mind kulturális szempontból értelmesnek, vagy értelmetlennek".

Kolumbán Csilla

Share

Kiegészítő információk