ÚJABB SIKER A BOLYAI MATEMATIKA CSAPATVERSENYEN

"Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben." (Bolyai János)  e gondolat jegyében zajlott a Bolyai Matematika Csapatverseny, melyet középiskolai tanárok kezdeményezésére először 2004 őszén rendeztek meg Budapesten. Hargita megyében 3. alkalommal mérhették össze tudásukat a négy illetve háromfős csapatok. A verseny lehetőséget nyújtott arra, hogy a diákok átéljék az együttgondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett készségeiket közvetlenül is bemutassák társaiknak. A tanulóknak egy óra állt rendelkezésére, hogy közösen megoldják a feladatokat, melyek között feleletválasztósak és írásbeli részletes kidolgozást igénylő is szerepelt.

            Iskolánk 18 induló csapatából (68 diák) a megyei fordulóban, egy háromfős csapatot jutalmaztak október 22-én Csíkszeredában a díjátadó ünnepségen.

A díjazott hatodikosok csapata (Elekes-Köllő Hunor, Nagy Balázs és Elekes Rajmund), akiket Elekes-Köllő Tibor készített fel, a megyei 5. és gyergyókörzeti 2 helyen végeztek. A díjátadó ünnepségen oklevélben és ajándékban részesültek.

gyoztesek2013 1

 

gyoztesek2013 2

Kiemelkedő eredményt értek el a harmadik osztályosok, akiket Fákó Hajnal készített fel (Szabó Bence, Szász Anita és Czirják Dorottya), a megyei 9 és gyergyókörzeti 4 helyen végeztek, valamint a marosfalvi negyedik osztályosok, akiket Borka Enikő készített fel (Elekes-Köllő Jenő, Bálint Boglárka, Elekes-Józsa Martina és Elekes Tímea), a megyei 11. és gyergyókörzeti 2 helyen végeztek. Iskolánk többi csapata is tisztességgel helytállt. A részletes eredmények az iskola honlapján megtekinthetők.

     torpikek2013   szorgosmehecskek2013

Az összes versenyzőnek és felkészítőiknek ezúton is gratulálunk és további szép sikereket kívánunk!

A versenyen és a díjazáson készült képek megtekinthetőek itt!

 

Elekes-Köllő Tibor

matematikatanár

Share

Kiegészítő információk