Víz napi vetélkedő

  A víz világnapjának megünneplését 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték. Ennek a hatására az ENSZ március 22-ét a VÍZ VILÁGNAPJÁNAK nyílvánította, ezáltal felhivva a figyelmet vizeinket fontosságára. Cél, hogy óvjuk, védjük, környezetünket és ezen belül a Föld vízkészletét.

   Az idén is megrendezésre került Gyergyószentmiklóson a VÍZ NAPI vetélkedő, amelyen az ELEKES VENCEL és a TARISZNYÁS MÁRTON Általános iskola tanulói is részt vettek. Iskoláinkat két, 3 fős csapat képviselte, a Tarisznyás Márton iskola VIII. osztalyos tanulói ( Szász Anett, Benedek Réka, Fórika Erzsébet) és az Elekes Vencel iskola VIII.A. osztályos tanulói ( Balla Júlia, László Izabella, Ferenczi Lilla).

A tekerőpataki csapat a Visszafolyó nevet választotta, míg az újfalvi csapat az Atlanti repülőhal nevet viselte. A versenyen 10 csapat vett részt, Gyergyószentmiklósról és a környező falvakból egyaránt érkeztek gyerekek.

   A versenyen mindkét csapatunk nagyon szép eredmény ért el. A tekerőpataki, Visszafolyó csapata dícséretben részesült, míg az újfalvi Atlanti repülő halak, harmadik helyezést értek el. Ezúton gratulálunk a tanulóknak a szép eredményekért!

viznap2013 1 

viznap2013 2

viznap2013 3

Share

Kiegészítő információk