Tudj többet, légy jobb! - Harangvirág napközi és óvoda Beszámoló IV. nap Április 10.

   A negyedik nap az az egészséges ételekről, vitaminforrásokról szerezhettek ismereteket kis óvodásaink. A mai nap a délelőtt túlnyomó részét a konyhában és az ebédlőben töltöttük, mivel ma a gyerekek  a saját maguk által készített ételeket fogyasztották el.
  Reggelire a szakácsnő által előkészített alapanyagokból minden gyerek összeállította a saját "mókás arc"-nak nevezett reggeliét. a gyerekek fantáziájára és kézügyességére volt rábízva, hogy ki mit használ fel a különböző friss zöldségek, főtt tojás és sajt közül. Az ebédnél a gyerekek segítettek a zöldségek feldarabolásában,hogy vitaminos "tavasz leves "készülhessen, majd azután minden csoport külön megkavarta a saját almás süteményét.

csutortoknapkozi1


    Amíg elkészült a leves és megsült a sütemény, Vadász-Szatmári Emese gyógytornász, Nyúl apó segítségével egy kis tornát tartott a gyerekeknek. Örömmel  kapcsolódtak bele a különböző játékos gyakorlatokban, mert már nagyon szükségét érezték egy kis mozgásnak. Azt is megígérték, hogy az itt tanult tornát minden reggel el fogják végezni

csutortoknapkozi2


    Délre az égész épületet belengte az almás sütemény illata, jelezvén, hogy ebédidő van. Minden gyerek ugyanolyan jó étvággyal fogyasztotta el az ebédet, mint amilyen nagy odaadással és örömmel készítették el.

csutortoknapkozi3

A negyedik napon készült képek itt megtekinthetők.

Share

Kiegészítő információk