Tudj többet, légy jobb! III. nap – Gyergyóújfalu, I-IV. osztály

A harmadik nap két helyszínen folytatódtak a programok: az I. A és B osztályos tanulók részt vettek a Cengelléren megszervezett I. osztályosok találkozóján, a II-IV. osztályos tanulók A sokszínű egészség programon vettek részt az Elekes Vencel Általános Iskolában.
Az I.A és B osztályos tanulók vendégfogadói a ditrói Siklódi Lőrinc Általános Iskola I. osztályosai voltak.

szerdakpe1


Számukra a rendezvény reggel 9 órakor kezdődött, közös imával, és énekkel, majd Puskás Anna igazgató néni és Héjja Zoltán tanító bácsi köszöntötte az egybegyűlteket: Remete, Szárhegy, Újfalu gyermekcsapatait.

szerdakpe2


Ezután a gyermekek megismerkedhettek a kürtőskalács sütésének fortélyaival, ügyességi és gyermekjátékokat tanultak, kipróbálhatták a fafaragást, színezhettek, csokiból nyuszit készíthettek, a rendőr emlékeztette a helyes közlekedés szabályaira, kipróbálhatták a rendőrségi autó szirénáját, hangosbemondóját, megnézhették belső felszereltségét. Az arcfestésen is majdnem mindenki részt vett.

szerdakpe3


A gyermekek szerint a nap fénypontja a motoros és a tűzoltó bemutató volt. A motorosok különböző mutatványokkal nyűgözték le a kis közönséget, a ditrói Tűzoltó-alakulat pedig egy képzeletbeli tűzoltás rejtelmeibe vezette be a lelkes gyermekcsapatokat.

szerdakpe4


A nap kiértékelése során minden résztvevő osztály emléklapot, és emlékplakettet kapott.
Ezután a jól megérdemelt ebéd várta a gyermekeket, majd mindenki hazaindult.
A II-IV. osztályos tanulók “Ép testben ép lélek” mottó jegyében, sport és egészséges életmód tevékenységeken vettek részt.

szerdakpe5


Az első két órában beszélgettünk a tanulókkal az egészséges életmód szabályairól, a szabadidő hatékony beosztásáról, a pihenés fontosságáról, a megfelelő és változatos táplálkozásról.
A nap második felében osztályonként sporttevékenységek folytak, különböző versenyeken vehettek részt a tanulók: zsákbaugrás, kötélhúzás, ugrókötelezés, különböző staféták.
Minden osztályban, minden versenyszámban az első három tanulót díjaztuk.
A legnépszerűbb versenynek a kötélhúzás bizonyult, hisz egy-egy csapat többszöri vereség után sem hagyta magát, versenyen kívül is, újra megpróbálta legyőzni az “ellenfelet”.
A mai nap sikere nemcsak a másképp tanulás lehetősége, hanem az egymással való találkozás, barátkozás, mozgás és együttműködés volt.

szerdakpe6

szerdakpe7

 

szerdakpe8

A harmadik napon készült képek itt megtekinthetők.

Share

Kiegészítő információk