Tudj többet, légy jobb! - Harangvirág napközi és óvoda Beszámoló III. nap - április 9

A harmadik nap is folytatódott csoportjainkban az egészséges életmódra való nevelés,és ez a mai nap szorosan kapcsolódik a tegnapi orvosi rendelőkben tett látogatásunkhoz, mivel ma Dr. Madarász Enikő családorvost fogadtuk az óvodában.
Reggel egy vidám énekes tornával indítottuk a napot, különböző tisztálkodáshoz és a  testrészek megnevezéséhez kapcsolódó tornagyakorlatokat végeztünk, majd a mozgás után következett a doktornő előadása a betegségek megelőzéséről, az egészséges életmódról, valamint a tisztálkodás fontosságáról.

 

 szerdaovi1

A gyerekek félelem nélkül válaszolgattak a doktor néni által feltett kérdésekre, eltűnt az a nagy távolság, ami általában a gyerekek és az orvos között lenni szokott. Egyik fontos célkitűzés éppen ez volt, hogy valamelyest segítsünk tudatosítani a gyerekekben, hogy az orvoshoz menés a saját érdekükben történik, és minden ilyen alkalmat ne rossz élményként raktározzanak el. Ezen kívül a doktornő kis előadása megerősítette és alátámasztotta azokat az ismereteket, amelyeket a gyerekek már többé-kevésbé birtokoltak és használtak. Például: -Miért fontos a kézmosás?, Milyen a
helyes fogmosás, fültisztítás?, Miért kell rétegesen öltözni?, Milyen ételeket fogyasszunk?, stb.
Reméljük, hogy a mai nap során szerzett ismereteket nemcsak elraktározzák, hanem gyakorolni is fogják, mert mindezen ismereteket nemcsak hallottak alapján szerezték, hanem megtapasztalták. És mindez amit kisgyermekkorban a tarsolyukba teszünk kellő odafigyeléssel egy életre szóló útmutatóvá válik.

Share

Kiegészítő információk