Tavaszi futóverseny Szováta 2013

   Szombaton, április 20-án a Szováta Hegyimentõ Egyesület, a Szováta Város Helyi Tanácsa és a Maros Megye Sport  Felügyelõsége  XIX. alkalommal, sikeresen szervezték meg a „Szovátai Tavaszi Futóversenyt". Ebben az évben nagy volt az érdeklődés a verseny iránt, rekordszámú benevezés történt. Összesen 430 –an vettek részt, hogy a fürdőváros utcáin végig szaladják a 4,2 km es útszakaszt.  Az újonnan, emelkedőkkel teletűzdelt pálya komolyabb próbára tette a versenyzőket.

   A benevezett versenyzők közül 383  teljesítette a 4,2 km távot.Magyarországról  és az ország minden sarkából érkeztek a versenyzők. Ebben az évben is kedvezett az időjárás, kellemes melegben szaladtuk végig a pályát. A fürdőváros utcáin sokan kíváncsian figyelték a versenyzők sokaságát, igyekezetét. A Gyergyói - medencéből az idén már többen vettek részt a versenyen. Az újfalvi iskolából öt míg Tekerőpatakról 3 tanuló nevezett be a versenyre.Legfiatalabb versenyző 5 éves Bartha Csanád  Marosvásárhelyről,a legidősebb Popovici Emil 82 éves Szebenből.A leggyorsabb versenyző Popescu Rares 13 perc 49 másodperc alatt teljesítette a távot

   A gyergyói versenyzők erdeményei: Újfalu(U), Tekerőpatak (T), Gyergyószentmiklós (Gy).
Fákó Norbert (Ú) gyerek II - 7. helyezés,   Kozma Zoltán (Ú) gyerek I -7. helyezés, Veress Tihamér (Ú) gyerek I - 8. helyezés, Komsa Balázs (Ú) junior III – 9 helyezés, Elekes Izabella (Ú) Junior III – 9. helyezés, Fórika Szabolcs (T) gyerek I -1. helyezés, Bálint Sándor (T) junior III – 4 helyezés, Bokor Rajmond (T) – junior III -7 helyezés, Kedves Botond (Ú) 20-29 éves korcsoport -5. helyezés, Molnár János Protekerőpatak 60-69 éves korcsoport – 2.helyezés, Pál Csongor (GY) – 30-39 éves korcsoport – 2. helyezés.

szovata

 

Share

Kiegészítő információk