RAJZPÁLYÁZAT

Hargita és Kovászna megye tanácsa, marosszéki önkormányzatokkal összefogva, kulturális intézményei közreműködésével, kulturális és civilszervezetekkel közösen, október 8–18. között szervezi meg az VI. Székelyföld Napokat. Ennek keretében hirdetjük meg rajzpályázatunkat

  Környezetünk szépségei – a jelen Székelyföldje

címmel I–VIII. osztályos  gyerekek számára.

A program elsőrendű célja, hogy a gyermekek megmutathassák, hogyan látják környezetüket: mi az, ami számukra szép lakóhelyükön, itt Székelyföldön, hogyan látják a „jelen Székelyföldjét”.

A pályázatra három kategóriában nevezhetnek be:

- I–IV. osztályos gyerekek

- V–VI. osztályos gyerekek

- VII–VIII. osztályos gyerekek.

 

A pályázatra beérkezett alkotásokból kiállítás nyílik a csíkszeredai Megyeháza Galériában, ahol az első 100 munkát fogjuk kiállítani 2015. október 16-án, valamint online katalógus is készül a kiválogatott munkákból, amelyet egy szélesebb közönség is megtekinthet.

A pályázatra A4 vagy A3 méretű, fekvő vagy álló lapra készített művekkel lehet benevezni. Az elkészítés technikája szabadon választott (pl. vízfesték, tempera, olajfesték, filctoll, tollrajz, zsírkréta, pasztell, montázs, batikolás, kollázs, vegyes technika stb.). A rajzpályázatra egy alkotó több alkotással is pályázhat, viszont a kiállításra, valamint az online katalógusba csak egyetlen munkája kerülhet be.

A beküldött anyagot nem szükséges képkerettel ellátni. Javasoljuk, hogy az oktatási intézmények a gyermekek pályázatait összegyűjtve küldjék el. 

Kérjük, hogy a rajzok esetén a melléklet kitöltésével és annak a pályázati munka hátuljára ragasztásával adják meg az alkotás címét, a pályázó nevét, életkorát, évfolyamát, az iskola nevét, postacímét, e-mail címét stb.

Az olvashatatlan vagy adatokat nem tartalmazó pályaműveket nem áll módunkban elbírálni!

A pályamunkákat hivatásos képzőművészekből álló zsűri fogja kiválogatni és elbírálni. A zsűri a fődíj mellett három kategóriában nevez meg díjazottakat.

 

Díjazás: minden kategóriában az első három helyezettet díjazzuk.

-          I. hely: táblagép;

-          II–III. hely: vásárlási utalványok.

 

Kérjük, a pályázati anyagokat az alábbi címre juttassák el postai úton:

Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ

537135 Gyergyószárhegy, Both Ferenc utca 550. szám

Hargita megye, Románia

Kapcsolattartó személy: Ferencz Zoltán – Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát." target="_blank">Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 0744-784234

 

A pályázatok beérkezési határideje: 2015. október 6.

A határidő lejárta után elküldött pályázatokat a zsűri nem veszi figyelembe.

A beérkezett pályamunkákat nem áll módunkban visszaküldeni, ezek a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ tulajdonában maradnak. A pályázat beküldésével a pályázó törvényes képviselője hozzájárul ahhoz, hogy a pályamű a kiállításon és a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ honlapján, valamint bármilyen nonprofit kiadványában megjelenjen az alkotó nevének és életkorának feltüntetésével. Az eredményhirdetésre és a díjátadó ünnepségre az VI. Székelyföld Napok ideje alatt (2015. október 8–18.) kerül sor. A rendezvény pontos időpontjáról a díjazott alkotókat és oktatási intézményüket tájékoztatjuk.

Share

Kiegészítő információk