Tudj többet, légy jobb! hét -Beszámoló - Központi Iskola előkészítő osztály -2015.04.8-10.

 Az Elekes Vencel Általános Iskola előkészítő osztály tanulói és tanítója kíváncsian és izgatottan vártuk a „Tudj többet, légy jobb” hetet. Az első napot „Milyen élelem ez?-kirakós versennyel” kezdtük, ahol a jutalmazottak karkötőket fűzhettek. A továbbiakban hagyományos húsvéti ételeinkkel ismerkedtek a kis tanulóink, az egészséges táplálkozás elveit követve megrakták az asztalt a papírból kivágott, változatos élelmekkel. Az étkezési szokásaink sem maradhattak ki, e beszélgetést követően a tanulóink is nekiláttak az igazi asztalterítéshez. A szalvéták tűrögetése után szendvicseket készítettek és töltött tojást, melyet jó étvággyal el is fogyasztottak.

                                                                     11138526 1458298320887090 6123229627874683561 n

A második napot a tavaszi szokásainknak és hagyományainknak szenteltük. Kesicével írott tojásokat készítettünk, festettünk. Tavasszal a friss fűzfavesszők könnyen hajlíthatóak, tehát ezek után a fűzfavessző fonásával és poroló készítésével ismerkedtek meg az előkészítő osztályosaink. Végül papírkacsákat hajtottunk ki a „mezőre”.

A harmadik napot egy kis játékkal kezdtük, majd a Földünkről, a Föld napjáról (április 22.) beszélgettünk és megtekintettük egy kis mesefilmet a Föld kialakulásáról. A mesefilm legkedveltebb szereplői az állatok voltak, ezért egy farmlátogatással folytattuk a napot. Simon Ernő farmjára látogattunk el, ahol nagy élményben volt részünk: láthattuk amint lábra állt az újszülött bárány és botladozva követte az anyját. A napot játékkal és falatozással zártuk. Ez úton is köszönjük Simon Ernőnek és családjának a kedves fogadtatást.

                                                 Bálint Melinda tanítónő

Share

Kiegészítő információk