Süssünk, főzzünk valamit…

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is számos didaktikai eszközzel bővült a gyergyóújfalvi Elekes Vencel Általános Iskola. A Katorzsa Egyesület sikeres pályázatának köszönhetően, iskolánk konyhai felszereléseket kapott, amelyeket diákjaink már ki is próbáltak.

Az idei tanévben iskolánk egyik célkitűzése az újonnan elkészült technológia szakterem felszerelésének bővítése volt, ezért született meg a döntés, hogy részt vegyünk a Hargita Megye Tanácsa által kiírt ifjúsági tevékenységeket támogató programban. Pályázatunk sikeres elbírálását követően 1700 lejes támogatásban részesültünk. Ezt az összeget iskolánk egyesülete, a Katorzsa Egyesület még kiegészítette 519,93 lejjel, így összesen 2219,93 lejből vásárolhattuk meg a különböző konyhai felszereléseket: elektromos tűzhely, darálógép, robotgép, mixer, vízforraló, mérleg, edények és serpenyők.

IMG 20181119 114802

IMG 20181119 114808

Iskolánk diákjai jó hangulatban avatták fel a technológia szakteremben kialakított gasztronómiai műhelyt. Voltak olyan osztályok, akik tócsnit készítettek a veteményeskertből betakarított tökből, mások pedig bögrés sütit vagy muffint sütöttek. A tapasztaltabb kis szakácsok pedig fasírtot, rántott pityókát és rizibizit is készítettek. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, és ügyesen használták a konyhai felszereléseket.

46508423 265992574109446 8828848388427481088 n

A konyhai felszerelések beszerzése fontos célkitűzést jelentett számunkra, hiszen a gasztronómiai műhelyben elsajátított elméleti és gyakorlati tudás által diákjaink megismerkednek a hagyományos székely-magyar ízvilággal és érdeklődnek az egészséges táplálkozás iránt is. Ezen gasztronómiai tevékenységek által fejlődik diákjaink kreativitása, kézügyessége, erősödnek a társas kapcsolatok és a csapatmunka. Hosszú távon az elsajátított alapvető főzési technikák begyakorlása segíti a diákokat a felnőttkori kezdeti nehézségek leküzdésében a gasztronómia területén. Éppen ezért, köszönettel tartozunk Hargita Megye Tanácsának és a Katorzsa Egyesületnek, hogy támogattak minket célkitűzéseink megvalósításában.

Simon Katalin

aligazgató

 

Share

Kiegészítő információk