A nagyoknál Újfalu ,a kicsiknél Remete csapata nyerte a selejtező tornát

A Gyergyói medence iskolás csapatai selejtező tornájának az idén is az Elekes Vencel Általános Iskola adott otthont,közösen szervezve a nemrég alakult sportegyesülettel. Minden év májusában megszervezik már hagyományos gyermek és ifjúsági focikupát Csíkszentdomokoson, melyet előző években a legendás Aranycsapat utolsó tagja, néhaiBuzánszky Jenő vezetett. Az ő tiszteletére a sporteseményt Buzánszky Jenő Erdélyi Focikupának nevezték el.

kep buzanszky

 

A győztes csapatokat a Gyermekmentő Szolgálat minden évben vendégül látja a Budapest Főváros Önkormányzatával közösen szervezett budapesti Városligeti Gyermeknapon. A tornának célja labdarúgás népszerűsítése Székelyföldön, tehetségkutatás és tehetséggondozás valamint a gyerekek sportolási igényét hívatott kielégíteni. A bajnokság két korcsoportban zajlik, a kicsi csapatokban 4-5 osztályos játékosok, a nagyoknál pedig a 6-8 osztályos játékosok léphetnek pályára. A csíkszentdomokosi torna első helyezettei részt vehetnek a Budapesten zajló Gyermeknapi Focikupán. A Gyergyói medence iskolás csapatai selejtező tornájának az idén is az Elekes Vencel Általános Iskola adott otthont,közösen szervezve a nemrég alakult sportegyesülettel.

A tornán összesen hat csapat vett részt két korosztályban.Körmérkőzések után kialakult a végeredmény amely alapján Gyergyószéket A IV-V.korosztályban Gyergyóremete csapata,VI-VIII. korosztályban, pedig a házigazda Gyergyóújfalu csapata képviseli döntő tornán,ahol Erdély legjobb csapataival mérhetik össze tudásukat.A résztvevő csapatok diszoklevelet,kupát valamint a legjobbak érmeket vihettek haza.A rendezvény főtámogatója Communitas Alapítvány volt, valamint tamogató az Elekes Vencel Általános Iskola Sportegyesülete.Ezuttal szeretnénk megköszönni a támogatást!!!

Share

Kiegészítő információk