MTTK 2016-17

     Kedves Kollégák!

Ti is tudjátok, hogy a természetet tanulmányozó tudományok közt testvéri kapcsolat van és, hogy a természeti jelenségek tanulmányozását nem lehet matematika nélkül elképzelni. A 2016-2017-os tanévben ismét megszervezzük a Matematika és Természettudományok, röviden MTTK nevű versenyt, amely olyan VII. és VIII. osztályos tanulóknak szól, akik szeretik a logikus és gyakorlatias feladatmegoldást, érdeklődnek a tananyaghoz kapcsolódó új és érdekes dolgok iránt. A verseny nyelve magyar. Nehézségi foka közepes.  A feladatok megoldásához az V.-VI.-VII.-es és részben a VIII. tananyag szükséges matematikából, kémiából, fizikából, biológiából illetve földrajzból.

A verseny két részből tevődik össze:

-         Az első része 4 levelezős fordulóból áll. Minden fordulóban 2-2 kérdés/feladat fog szerepelni a fent említett tantárgyakból. Minden fordulóban az elérhető maximális pontszám 100, a négy fordulóban összesen 400 pont. Minden forduló tartalmaz egyaránt elméleti, számításos esetleg gyakorlati feladatokat is.

-         A második részben egy írásbeli döntőre kap meghívást évfolyamonként 30 tanuló, akik legalább a fele pontszámot elérték.

A feladatokat az iskola honlapján, a www.evencel.ro oldalon tesszük közzé. A feladatok részletes megoldásait írásban, tantárgyanként külön lapra kérjük kidolgozni és postán elküldeni az iskola címére. A borítékra kérjük feltüntetni MTTK. Minden megoldási lapon szerepeljen a tanuló neve, évfolyama, az iskolája neve, irányító tanára neve. A legötletesebb megoldásokat, feleleteket a tanév végén egy kiadványban jelentetjük meg.

Levélcím: “Elekes Vencel” Általános Iskola, Gyergyóújfalu (Suseni), 537305, Fő út 1084, Hargita Megye

            Benevezési díj nincs! Bekapcsolódni a második fordulótól is lehet (ekkor már az  első forduló megoldásait nem fogadjuk el). A fordulók feladatainak közzététele és a beküldési határidők időrendi sorendje:

-         I. forduló közzététel 2016. november 7., beküldési határidő 2016. december 9.

-         II. forduló közzététel 2016. december 12., beküldési határidő 2017. január 16.

-         III. forduló közzététel 2017. január 17., beküldési határidő 2017. február 20.

-          IV. forduló közzététel 2017. február 21., beküldési határidő 2017. március 20..

A döntő 2017. április 7-én (pénteken) lesz megtartva az Elekes Vencel Általános Iskolában Gyergyóújfaluban.

A feladatok összeállítói: Antal-Bacsó Gyöngyike, Simó Zsuzsanna, Elekes –Köllő Tibor (matematika), Laczkó-Dobos Csaba (földrajz), Szőcs Hajnalka (kémia, fizika), Vitos-Papp Csilla (biológia)

               Kapcsolattartó: Szőcs Hajnalka

                                          Tel:0757-055880

                                        Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

             

Share

Kiegészítő információk