Tudj többet, légy jobb! - Tekerőpataki iskola. Beszámoló I-III. nap. 2015.04.8-10.

Az Iskola másképp-hét keretében 2015. április 8-án, az első nap került sor a mesterségek bemutatására. Összesen hat mesterséget figyelhettek meg folyamatában a tanulók: gyöngyfűzést (mester: Péter Juliánna), cipészetet (Bálint Pál), sajtkészítést (Antal Erika), fodrászatot (Tódor Judit), bordáslaska készítést (Antal Ildikó) és kötélverést (Fodor Emil). A tanulók részt is vehettek ezekben a tevékenységekben – amit elég sokan vállaltak is. Készíthettek saját részükre gyöngykarkötőt, kötelet, bordáslaskát vagy esetleg hajat fonhattak osztálytársuknak. Közben a nagy üstben megfőtt a finom pityókatokány, amit jóízűen fogyasztott el az éhes gyermeksereg.

tekero 2015 1

tekero 2015 2

Második nap, április 9-én kora délelőtt Közlekedj okosan címmel bemutatóra került sor, majd az osztályok egy-egy közös tesztet töltöttek ki közlekedési szabályokkal kapcsolatosan, valamint a művészi érzékkel rendelkező diákok rajzot készítettek az elhangzott közlekedési tudnivalókról. Ez a nap leginkább a sportokról szólt. Volt foci, malom, szkander és kerékpáros ügyességi verseny. Eredmények: Akadályverseny – I.-IV.- I. díj: Kovács Botond, Akadályverseny – V.-VIII. – I. díj: Fórika Szabolcs, Szkander – előkészítő osztály: I. díj: Tódor Emese, Gyulai Erik, I.-IV. – I.díj: Molnár Barbara, V.-VIII. – I. díj: György Melánia, Fórika Tamás, Malom – I.-IV. - I. díj: Solyom István, V.-VIII. – I. díj: Kovács Levente, lányfoci: V.-VI. és VII.-VIII.: 1 - 0, fiúfoci: V.-VI. és VII. – VIII.: 2-2 (0) - (1), valamint II.-III. és IV: 2 – 2 (1) – (0).

tekero 2015 3

tekero 2015 4
 

Harmadik nap a diáksereg túrázni ment. Az V.-VIII. osztályosok a Likashoz túráztak, mely igazi erőpróbának bizonyult, hiszen néhol még méteres hóban is jártak. Az I.-IV. osztályosok a Szent Rozália kápolnához jártak fel. Nagyszerűn telt a nap, a gyermekek legnagyobb részének ez tetszett a legjobban.

tekero 2015 5

tekero 2015 6

 

Málnási Levente, Fodor Annamária

 

Share

Kiegészítő információk