Tudj többet, légy jobb! - Kilyénfalvi iskola és óvoda. Beszámoló I. nap. Pattanj lóra! 2015.04.08

Reggel 9 órakor, az indulási nehézségek ellenére a kilyénfalvi iskolások és óvodások néhány kivétellel nagy izgalommal vették az irányt Remete felé. A lovarda vezetője kvaddal állt be a kocsisor elejére és mutatta az utat a helyszínre. Az istállóban a gyerekek megismerkedtek a lovakkal névszerint: Hassan ,Pillangó, Szultán, Rocky.

 

Az ismerkedés után kivezették a lovakat a pályára ahol bemutatták a különböző fajtákat, azok jellegzetességeit, származási helyüket. Megismertünk: gypsy vanner (a tarka),barokh friz, német sport ló,shedland póni fajokat. Az oktató felkészítője a lovaglással kapcsolatos tudnivalókat tartalmazta.

 lovarda2015 1

 

Ezután az iskolások 5 gypsy vanner lovon lovagolhattak az óvodások a Roy nevű póni hátára pattanhattak ami nagy türelemmel szállította az óvodai csoportot, Miky pónit kedvükre simogathatták. Közben elkészült a finom ebéd amelyet jóízűen elfogyasztottak a résztvevők. A szervezőknek köszönjük a kedvességüket a gyerekek és felnőttek számára felszolgált meleg teát, kávét és finomságot. Az autóvezető szülőknek köszönjük az önzetlen segítséget.

lovarda2015 2

lovarda2015 mini

Share

Kiegészítő információk