Tudj többet, légy jobb! V. nap Gyergyóújfalu előkészítő osztály

Az Iskola másképp hét befejező napján egy gasztronómiai utazáson vettünk részt, bebarangoltuk világunk  e témában is jellegzetes helyeit. Megbeszéltük a magyar, kínai, mediterrán, indiai,… konyha jellegzetességeit, alapanyagait. Beszélgettünk saját és más kultúrák étkezési szokásairól, szertartásairól. Megtanultuk az asztalterítés és étkezés szabályait.
A magyaros ételek már sajátjainkként kerültek tányérjainkra. Mindnyájan egyetértettünk abban, hogy a székely ember legjobb útitársa, egy munka utáni legfinomabb élelem, a szalonna, hagyma, a finom sajt, túró meg a kolbász.
pentekkpeou1
 
A tanulók maguk készítették elő az ebédhez szükséges alapanyagokat, fiúknak, lányoknak egyaránt megvolt a saját feladatuk: a krumpli mosása, megfőzése, a kolbászok bevagdalása, megsütése, a gyümölcsök meghámozása, felaprózása.
 
pentekkpeou3
 
Jókedvvel fogyasztották az általuk elkészített ebédet, amely nagyon jóízűre sikerült, a közös munka meghozta gyümölcsét.
 
pentekkpeou4
 
            A gyerekek aktívan, szeretettel, megfelelő komolysággal vettek részt minden  tevékenységen, sajnálattal észlelték, hogy véget ért a Tudj többet, légy jobb! hét. 
 
pentekkpeou5
 
Az ötödik nap készült képek itt megtekinthetők.
Share

Kiegészítő információk