Tudj többet, légy jobb! V. nap –Gyergyóújfalu, I-IV. osztály

Az hét zárónapján is változatos programokban vettek részt az elemi osztályos tanulók. Folytatva az előző napok témáit az áprilisi ünnepekkel foglalkoztunk, a névnapokkal és a keresztény ünnepeinkkel.

Különleges alkalomra készülődve ünneplőbe öltöztetjük testünket-lelkünket, szépen becsomagoljuk ajándékainkat, s nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy minden apró részlet a helyére kerüljön. De a szépen megterített és "becsomagolt" asztal is az ünnepek tartozéka. Éppen ezért tanulóinknak lehetőségük volt megismerkedni az asztalterítés fortélyaival, az egyszerű és különleges evőeszközök használatával.

V.nap1

Az I. A és B osztályok a  napot Móra Ferenc " A húsvéti tojások" című mese bemutatásával indították. Ezután minden gyerek megfestette az általa hozott tojásokat, majd felelevenítették a Húsvét hagyományos ételeit is.

 Eközben a III-IV. osztályosok csoportosan egy-egy étlapot állítottak össze.

IMG 3910

 

 Mivel a sok elmélettől nem laktak jól a gyerekek, az étlap elkészítése után a II. osztályos tanulók különleges szendvicseket készítettek, a III-IV. osztályos diákok pedig  ” Keksztortát” , amit jó étvággyal el is fogyasztottak.

IMG 3878

 

 

IMG 3888

A nap záró mozzanata a hét kiértékelése, a tanulók beszámolójának elkészítése, az oklevelek kiosztása volt.

IMG 3902

 

IMG 3904

A " Tudj többet, legyél jobb!" hét utolsó napja az előző napokhoz hasonlóan nagyon sikeres, tartalmas nap volt. A jó hangulat sem hiányzott, énekeltek és táncoltak a tanulóink, majd boldogan kívántak jó vakációt.

pentekkpe1

pentekkpe2

pentekkpe3

pentekkpe5 

 

 Az utolsó napon készült képek itt megtekinthetők.

 

Share

Kiegészítő információk