Tudj többet, légy jobb! tekerőpataki iskola I-IV. A hét összefoglalása.

   A "Tudj többet légy jobb!" című hét keddi napján a III. és IV. osztályos tanulók egy különösen kellemes napot töltöttek Csomafalván az úszómedencében. A szülők az autókkal reggel 7 órakor érkeztek, a diákok frissen és üdén szálltak fel rájuk, készen az úszásra Tokos Emőke, Deák Éva és Szabó Tünde tanítók irányításával .

tekero 14 2

   A kissé remegő lábbal vízbe merülő gyerekek fokozatosan barátkoztak a vízzel, a tevékenység végére már ügyes, bátor kis csapat hagyta el a medencét, és sietett az öltözők felé.

tekero 14 1

 

    Kedden az előkészítő és az I-II. osztályosok megnézték az Alvin és a mókusok című filmet, majd egy kis szünet után az iskolánk udvarán dalos népi játékokat játszottak. Ez jó alkalom volt arra is, hogy a kicsik megismerjék jobban a nulladik osztályt, akik a múlt hét folyamán költöztek át az iskolánk épületébe. A hangulat végig nagyon jó volt, minden gyerek aktívan bekapcsolódott a játékokba. Észre se vettük, hogy milyen gyorsan elrepült az idő.

tekero 14 3

   Szerdán is számos érdekesség várta őket, már reggel korán az I-IV. osztályos tanulók sürögtek – forogtak és készült az egyik legfinomabb és leggyorsabban elkészíthető „sütemény," ami igazából sütés nélkül készült. A "süti" jól sikerült és mindenkinek nagyon ízlett.

tekero 14 4

   Az édes sütemény elfogyasztása után, dr. Dezső László fogorvos arról mesélt, hogy hogyan vigyázhatunk fogaink egészségére és arról is, hogy hogyan előzhetjük meg a fogpanaszokat. A gyerekek kipróbálhatták azt is, hogy hogyan kell „helyesen" fogat mosni. A fogorvos bácsi előadásához csatlakoztak az óvodások és a nulladik osztályosok is .

tekero 14 5

   Csütörtökön az I-IV. osztályos diákok részt vettek az aerobic órán. Az aerobic nagyon tetszett, mert jó sokat mozoghattak.

tekero 14 6

   A tanulók egy részének lehetősége adódott, hogy felmérjék tudásukat, képességeiket a KIS FELFEDEZŐK-KENGURU 2013  verseny keretén belül. A kérdések matematika és környezetismeret, illetve népművészeti témakörhöz tartoztak.

tekero 14 7

   Később a „Multikulturális nap" keretén belül mindenki részt vett a táncházban.

tekero 14 8

   Pénteken az I-IV. osztályosok élménybeszámolót tartottak, valamint lerajzolták a tanulmányi hét során szerzett élményeiket, melyekből kiállítást rendeztünk, azonkívül véleményt nyilvánítottak arról is, hogy a jövőben milyen programokon szeretnének részt venni.

Share

Kiegészítő információk