Tudj többet, légy jobb! „Márton Áron és Jakab Antal püspök a hit fényében” Gyergyó - medencei vetélkedő

   Április 5-én "Márton Áron és Jakab Antal püspök a hit fényében" Gyergyó-medencei vetélkedőt tartott a Tarisznyás Márton Ált. Iskola. Kilyénfalván koszorúzással kezdődött a program, Jakab Antal szobor előtt letettük tiszteletünket nagy püspökünk előtt, majd a tekerőpataki iskolában folytattuk a versennyel. Kiértékelés után elfogyasztottuk az ízletes pityókástokányt, amit kedves munkatársaim készítettek nagy odaadással, szakértelemmel.

pentek tekeropatak 0 

   Nyolc csapat mérte össze erejét. A verseny mottója"Istennél a belépőjegyen az kell hogy álljon: mindent megtettem önmagam, felebarátom és népem javára és épülésére."

 pentek tekeropatak 1

   A rendezvényünket támogatta a Tarisznyás Márton Ált. Iskola, az újfalvi Polgármesteri Hivatal, kilyénfalvi plébánia, Kilyénfalvi Közbirtokosság, Új Katedra Pedagógusok Lapja, Borsos Miklós Alapítvány, Tekerőpataki Közbirtokosság. Munkatársaimnak hálás köszönetemet fejezem ki, akik támogattak a verseny megszervezésében, előkészítésében. Ugyanakkor a csoportokat felkészítő hitoktatók munkáját, a gyermekek szorgalmát. A rendezvényünk színvonalát emelték Mezei Emese és Szász Anett szavalatai, valamint a közös énekeink Levita ének 1-2 szakasza, valamint Isten hazánkért.c. egyházi énekeink.

   "Végveszélyben levő népünk hozzád kiált, Urunk, adj nekünk tisztán látó és elkötelezett vezetőket,adj nekünk mártonáronokat és jakabantalokat, tisztaszívű és igazlelkű népszolgálatot vállaló vezetőket"(Borsos Géza).

pentek tekeropatak 2 

Hálás köszönet mindenért!
Kolumbán Csilla a verseny szervezője

A nap fényképei itt megtekinthetők

Share

Kiegészítő információk