Tudj többet, légy jobb! gyergyóújfalvi iskola V-VIII. A II. nap összefoglalása

A Tudj többet légy jobb! hét második napján előadásokkal indítottunk, amelyeken az iskola minden diákja részt vett. Az előadások során a a népszokásokat elevenítettük fel, azzal a céllal, hogy iskolánk diákjaival megismertessük a magyar és a román népi kultúra értékeit és jellegzetes szokásait. A népszokások bemuatásához számos audiovizuális eszközt használtunk fel, így próbáltuk érdekessé tenni mondandónkat a gyerekek számára.

szerda 58 2


A bemutatók magyar és román nyelven zajlottak Olaru Cristina és Máté Hajnal pedagógusok előadásában.

szerda 58 3


A nap további részét a környezetvédelemnek szenteltük. Iskolánk diákjai egy rövid felkészítőt követően, a tanárok vezetésével szemétgyűjtő körútra indultak. A gyerekek négy csoportra oszolva a falu különböző részeit gondosan megtisztították a hosszú időn át felgyülemlett hulladéktól.

szerda 58 4


Iskolánk végzős diákjaimindez alatt más programon vettek részt. Mivel számukra közeleg egy sorsdöntő kérdés meghozatala, nevezetesen az, hogy hol szeretnének továbbtanulni, igyekeztünk számukra egy kissé megkönnyíteni ezt a döntést. Éppen ezért a nyolcadik osztályosok ezen a napon a Batthyány Ignác Szakközépiskola nyílt napján vettek részt egy egész napos rendezvény keretében, ahol bemutatták számukra az intézményt.

szerda 58 1


Hasonlóan az első naphoz, a második napon is minden rendben zajlott, a tervezett tevékenységek megfelelően zajlottak.

Az második nap fényképei itt megtekinthetők

Share

Kiegészítő információk