SzékelyKapuk-ZöldKapuk „ című nemzetközi verseny

Idén is benevezett a Tarisznyás Márton Általános Iskola V-VIII osztályos tanulókkal a SzékelyKapuk- ZöldKapuk című nemzetközi Betlehemes versenyre Kolumbán Csilla hitoktató vezetésével.

 

Célul tűzték ki: a karácsonyi örömhír elvitelét minél több otthonba, családba, intézménybe. Tizennégy tanuló jelentkezett a Rio de Kacskaringó nevű csapatba. Nagy a lelkesedés, mivel a tavaly szép eredményt értek el, jutalmul Adria tengerparton nyaralhattak. A versenybe nyolc ország nevezett be, több mint tízezer diák, és 1152 csapat.

Egy kis ízelítő az idei fellépéseikről: december 6-8 a XXIX. Nemzetközi Betlehemes Találkozón vettek részt Debrecenben, itt két fellépésük volt, december 15-én a VI. Székelyföldi Betlehemes Találkozóra voltak hivatalosok, amit Csíktaploca és Csíkcsobotfalva szervezett, a csíksomlyói Szent István Gyerekotthonban szerepeltek. Hét közben családokhoz, intézményekhez vitték el az örömhírt. Részt vettek a község karácsonyi vásárán, ott is megörvendeztették a karácsonyt váró tömeget, majd az Idősek Otthonába vitték az örömhírt.

Nagyon sok jó emberrel megismerkedtek. Sok dicséretet, biztatást, megerősítést kaptak. Az adományokat is szívesen fogadták, amit postáznak Kongó Köztársaságba, az ott tanulni vágyó gyerekek taníttatására.

Köszönet és hála a hagyomány továbbadásáért, kitartásért, tenni akarásért!

Hajrá Rio de Kacskaringó!

Gyergyótekerőpatak, 2019. 12.19.                                                     Kolumbán Csilla

kcs2

kcs1

Share

Kiegészítő információk