Barangoljunk Székelyföldön!

A gyergyóújfalvi Elekes Vencel Általános Iskola az idei tanévben is sikeres pályázatot nyújtott be Hargita Megye Tanácsához, melynek keretén belül iskolánk két székelyföldi kirándulásra nyert támogatást.
 
Az első kirándulásra 2019. október 26-án került sor, amelyen intézményünk II. osztályos tanulói vettek részt Egyed Márta, illetve Simon Katalin kísérők segítségével. A kirándulás célpontja a parajdi sóbánya, illetve Szováta voltak, ahol a gyerekek számos élménnyel gazdagodtak. A kirándulás első megállója, a sóbánya, sok izgalmat tartogatott a gyerekek számára. A sóbányában tett látogatást egy séta váltotta fel, melyet a szovátai Medve-tó körül tettek a gyerekek, majd ezt követően játszottak a napsütötte őszi erdőben.
 
A második kirándulás 2019. november 9-én került megszervezésre. Ezúttal a VII. A osztályos tanulók kirándulhattak Székelyföldön Elekes Zsuzsanna és Simon Katalin pedagógusok vezetésével. Az út során számos történelmi jelentőségű helyszínt látogathattak meg diákjaink, mint például a Nyerges-tetőt, ahol megismerkedhettek a magyar nép történelmének egyes részleteivel. Utuk következő állomása Kézdivásárhely volt, ahol városnézés keretében meglátogatták a Gyűjtemények Házát, és a Babamúzeumot is. A kirándulás utolsó megállója Csernáton volt, ahol a Haszmann Pál Múzeumban betekintést nyerhettek a régmúlt idők falusi életformájának rejtelmeibe.
 
Ezúton szeretnénk megköszönni Hargita Megye Tanácsának az anyagi támogatást, hiszen ezáltal lehetővé tehettük diákjaink számára, hogy élménydús kirándulásokon vehessenek részt, így fejleszthettük értelmi és érzelmi képességeiket.
 
 
Laczkó-Dobos Hajnal
tanárnő
 
 
b
 
sssy
 
cs
 
ny
Share

Kiegészítő információk