Varrógépekkel bővült az Elekes Vencel Általános Iskola technológiai szakterme

Az elmúlt évekhez hasonlóan, iskolánk egyesülete által idén is részt vettünk a Hargita Megye Tanácsa által kiírt ifjúsági tevékenységeket támogató programban. A Katorzsa Egyesület sikeres pályázatának köszönhetően, iskolánk öt varrógéppel gazdagodott.

 

Az idei tanévben iskolánk egyik célkitűzése a tavaly elkészült technológiai szakterem felszerelésének bővítése volt. Pályázatunk sikeresnek bizonyult, és 1400 lejes támogatásban részesültünk. Ezt az összeget iskolánk egyesülete még kiegészítette 549,70 lejjel, így összesen 1949,70 lejből vásárolhattuk meg az öt varrógépet, amelyeket a konyhai felszerelésekkel ellátott technológiai szakterembe helyeztünk el. Iskolánk diákjai jó hangulatban vették át az új didaktikai eszközöket, és izgatottan várják, hogy megtanulhassanak varrni.

A varrógépek beszerzése fontos célkitűzést jelentett számunkra, hiszen a technológiai szakteremben elsajátított elméleti és gyakorlati tudás által diákjaink megismerkednek a varrógép használatával, megtanulnak gombot varrni vagy akár saját tervezésű ruhadarabokat és terítőket is készíteni. Ezen órák keretén belül a gyerekek kikapcsolódhatnak, tanulhatnak és beszélgethetnek, akárcsak a régi időkben, amikor a fonókban gyűltek össze az emberek és így fejlődött a közösség.

Éppen ezért, köszönettel tartozunk Hargita Megye Tanácsának és a Katorzsa Egyesületnek, hogy támogattak minket célkitűzéseink megvalósításában.

Simon Katalin

aligazgató

 

v2

v1

Share

Kiegészítő információk