Mennyből az angyal karácsonyi szavalóverseny

A karácsony keresztény életünk egyik legmeghatározóbb vallási ünnepe, melyet világszerte ünneplünk. Ilyenkor az iskolák, óvodák is karácsonyi hangulatba öltöznek, hiszen szeretjük, ha az ünnep az életünk minden területén jelen van. Nem volt ez másként idén karácsonykor sem, hiszen  idén már 20 éve annak, hogy az Elekes Vencel Általános Iskolában megszervezésre kerül a Mennyből az angyal karácsonyi szavalóverseny.

   A versenyen három kategóriában (III-IV., V-VI., VII-VIII. osztály) versenyezhettek a diákok. Mindenikük egy karácsonyi vers elmondása által mutathatta meg szavaló tehetségét. A szavalóverseny meleg, szeretetteljes hangulatát a kórus által előadott karácsonyi énekek, az iskola színjátszó csapatának karácsonyi előadása, illetve egyéni versmondás, éneklés biztosította. Az est végén egy a közönség egy táncot is megtekinthetett az V-VIII. osztályos lányok előadásában. 

A zsűri mindhárom kategóriában három díjat és egy-egy dicséretet osztott ki. A dijazottakat könyvekkel ajándékoztuk meg.

A szavalóversennyel egybekötve karácsonyi rajzpályázatot is hirdettünk, melyre nagyon sok szép rajz készült. Ezek megtekinthetők voltak a verseny helszínén. 

Ezúton köszönjük a Communitas Alapítványnak, hogy jóváhagyta pályázatunkat, és ezáltal anyagilag hozzájárult a verseny létrejöttéhez. Köszönjük a községünkben tevékenykedő vállalkozóknak, akik fontosnak tartották támogatni a rendezvényünket, és anyagilag segítettek a szervezésben.

 

Share

Kiegészítő információk